Η Apple δεν έχει ακόμη ανακοινώσει το iOS 17 και ωστόσο υπάρχει μια αναφορά στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα για κινητά στον ιστότοπό της. Δύο αναφορές ακόμα και σε διαφορετικές σελίδες.

Η πρώτη αναφορά στο iOS 17 βρίσκεται στη σελίδα «Επισκόπηση Apple Fitness+». Μπορούμε να διαβάσουμε στον βρετανικό ιστότοπο : "Όταν ζευγαρώσετε ένα Apple Watch για πρώτη φορά ή όταν το iPhone σας ενημερωθεί σε iOS 17, η εφαρμογή Fitness θα εμφανιστεί αυτόματα στο iPhone σας" . Η γαλλική έκδοση ή σε άλλες γλώσσες αναφέρεται στο iOS 16. 

Η δεύτερη αναφορά υπάρχει στη σελίδα "Σχετικά με τις ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας του iOS 16". Είναι απλό, ο τίτλος της κροατικής έκδοσης λέει : "Σχετικά με τις ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας του iOS 17" . Είναι αρκετά περίεργο για τη λήψη μιας και είναι ο τίτλος και είναι εμφανές όταν ανοίγει η σελίδα, όπου η ένδειξη για Apple Fitness + είναι λίγο πιο διακριτική. Εξάλλου, η υπόλοιπη σελίδα αναφέρει το iOS 16.

Λογικά, η Apple θα πρέπει να ανακοινώσει το iOS 17 τον Ιούνιο του 2023 κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC. Ορισμένες πληροφορίες είναι ήδη γνωστές, όπως το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι θα μπορούν κανονικά να εγκαταστήσουν εφαρμογές που δεν προέρχονται από το App Store και διαθέτουν App Stores τρίτων κατασκευαστών . Αυτό συνδέεται με μια νέα ευρωπαϊκή οδηγία.