Εκκίνηση του Mac mini με το τσιπ M2

Το Mac mini με τσιπ laM2 διαθέτει επεξεργαστή 8 πυρήνων (CPU) με τέσσερις πυρήνες υψηλής απόδοσης και τέσσερις ενεργειακά αποδοτικούς πυρήνες, καθώς και ένα τσιπ γραφικών 10 πυρήνων (GPU). Οι κοινές εργασίες, όπως η εκκίνηση εφαρμογών, η πολλαπλή εργασία ή η περιήγηση στο διαδίκτυο, εκτελούνται με απίστευτη ταχύτητα σύμφωνα με την Apple. Για χρήστες που εκτελούν πιο εντατικές εργασίες, το νέο Mac mini με μπορεί επίσης να χειριστεί ακόμη πιο απαιτητικούς φόρτους εργασίας. Με έως και 24 GB ενοποιημένης μνήμης και 100 GB/s εύρους ζώνης, δραστηριότητες όπως η επεξεργασία εικόνας στο Adobe Photoshop είναι έως και 50% πιο γρήγορες από ό,τι στο μοντέλο προηγούμενης γενιάς.

Το τσιπ M2 εξοπλίζει επίσης το Mac mini με την κάρτα ProRes Accelerator Card, η οποία κάνει εργασίες όπως η επεξεργασία βίντεο στο Final Cut Pro πάνω από δύο φορές πιο γρήγορες. Ο νέος υπολογιστής μπορεί επίσης να αναπαράγει ταυτόχρονα έως και δύο ροές βίντεο ProRes 422 8K στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή έως και 12 ροές βίντεο ProRes 422 4K στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Κατά την άφιξη, το νέο Mac mini είναι έως και 5 φορές πιο γρήγορο από τον επιτραπέζιο υπολογιστή Windows με τις περισσότερες πωλήσεις, σύμφωνα με ισχυρισμό της Apple. Ο υπολογιστής στα Windows 11 σε σύγκριση είναι ένα μοντέλο με επεξεργαστή Intel Core i5, το τσιπ γραφικών Intel UHD Graphics 730, δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά που μοιράζεται η Apple. Σε σύγκριση με το Mac mini με επεξεργαστή Intel Core i7, το Mac mini M2 προσφέρει:

  • Έως και 22 φορές ταχύτερη απόδοση για αναβάθμιση εικόνας μηχανικής εκμάθησης (ML) στο Pixelmator Pro.
  • Αποδώστε ένα σύνθετο χρονοδιάγραμμα 9,8 φορές πιο γρήγορα στο Final Cut Pro.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά Mac mini με τσιπ M11, το Mac mini με M2 προσφέρει:

  • Έως και 2,4 φορές ταχύτερη διακωδικοποίηση ProRes στο Final Cut Pro.
  • Έως και 50% ταχύτερη απόδοση στο Adobe Photoshop για φίλτρα και λειτουργίες.
  • Έως και 35% πιο ομαλό παιχνίδι στο Resident Evil Village.

Ακόμα πιο ισχυρό τσιπ M2 Pro

Υπάρχει επίσης το τσιπ M2 Pro, το οποίο είναι πιο ισχυρό. Διαθέτει CPU 12 πυρήνων, συμπεριλαμβανομένων οκτώ πυρήνων υψηλής απόδοσης και τεσσάρων ενεργειακά αποδοτικών πυρήνων. Από την πλευρά της, η GPU έχει 19 πυρήνες και προσφέρει 200 ​​GB/s εύρους ζώνης μνήμης – διπλάσιο από το M2 – και έως 32 GB μνήμης. Η επόμενη γενιά Neural Engine είναι 40% ταχύτερη από αυτή του τσιπ M1, για να επιταχύνει εργασίες μηχανικής μάθησης, όπως ανάλυση βίντεο και επεξεργασία εικόνας.

Σχεδιασμένο για να αυξάνει δραματικά τις ταχύτητες αναπαραγωγής και κωδικοποίησης βίντεο ενώ καταναλώνει χαμηλή ισχύ, το τσιπ M2 Pro διαθέτει μια ισχυρή μηχανή πολυμέσων που επιταχύνει δημοφιλείς κωδικοποιητές βίντεο και μπορεί ταυτόχρονα να αναπαράγει έως και πέντε ροές βίντεο ProRes 422 8K στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή έως και 23 ροές βίντεο ProRes 422 4K στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Το μοντέλο με το τσιπ M2 Pro είναι έως και 14 φορές πιο γρήγορο από το ταχύτερο Mac mini με επεξεργαστή Intel σύμφωνα με την Apple.

Σε σύγκριση με τον iMac 27 ιντσών με επεξεργαστή Intel Core i7 και γραφικά Radeon Pro 5500 XT4, το Mac mini με τσιπ M2 Pro προσφέρει:

  • Έως και 50% ταχύτερη απόδοση στο Adobe Photoshop για φίλτρα και λειτουργίες.
  • Έως και 5,5 φορές ταχύτερη συγχώνευση εικόνων για δημιουργία πανοραμικών στο Adobe Lightroom Classic.
  • Έως και 4,4 φορές ταχύτερη παρακολούθηση κινούμενων αντικειμένων στο Final Cut Pro.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά Mac mini με τσιπ M1, το Mac mini με τσιπ M2 Pro προσφέρει:

  • Έως και 2,5 φορές ταχύτερη απόδοση γραφικών στο Affinity Photo.
  • Έως 4,2 φορές ταχύτερη διακωδικοποίηση ProRes στο Final Cut Pro.
  • Έως και 2,8 φορές πιο ομαλό παιχνίδι στο Resident Evil Village.

Ίδιο σχέδιο με την προηγούμενη γενιά

Σχεδιαστικά δεν υπάρχει ιδιαίτερη αλλαγή σε σχέση με το μοντέλο Μ1. Το νέο μοντέλο με το τσιπ M2 έχει δύο θύρες Thunderbolt 4 και υποστηρίζει το πολύ δύο οθόνες. Το μοντέλο εξοπλισμένο με τσιπ M2 Pro περιλαμβάνει τέσσερις θύρες Thunderbolt 4 και υποστηρίζει έως και τρεις οθόνες. Επιπλέον, το μοντέλο M2 Pro μπορεί να υποστηρίξει οθόνη 8K, πρώτη για το Mac. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν δύο θύρες USB-A, μια θύρα HDMI, μια θύρα Ethernet 1 Gb/s με επιλογή 10 Gb/s και μια βελτιωμένη υποδοχή ακουστικών για υποστήριξη ακουστικών υψηλής αντίστασης. Όσον αφορά την ασύρματη συνδεσιμότητα, τα δύο νέα μοντέλα ενσωματώνουν επίσης τα πιο πρόσφατα πρότυπα με το Wi-Fi 6E να προσφέρει ταχύτητες έως και διπλάσιες από πριν, καθώς και Bluetooth 5.3.

 
Πίσω μέρος του Mac mini M2 

Πίσω μέρος Mac mini M2 Pro

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Η πρώτη τιμή για το Mac mini M2 είναι στα 699€ (579€ με την τιμή για φοιτητές). Είναι 100 € λιγότερα από το παλιό Mac mini M1. Όσον αφορά το μοντέλο M2 Pro, η πρώτη τιμή είναι 1.549 € (1.429 € με το φοιτητικό ποσοστό ). Οι προπαραγγελίες ξεκινούν σήμερα στο Apple Store online και οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 Ιανουαρίου.