Μια ενημέρωση της εφαρμογής του Apple Store βρίσκεται στα σκαριά για να προσθέσει ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας, που θα επιτρέπει στους πελάτες να κατευθύνουν το iPhone τους σε ένα προϊόν (Mac, iPad κ.λπ.) και να λαμβάνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg , οι πληροφορίες θα είναι ευρείες και ποικίλες. Θα βρούμε συγκεκριμένα την τιμή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής τα οποία θα εμφανίζονται στην οθόνη του iPhone. Η Apple εργάζεται σε αυτό το έργο από το 2020 και έχει πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές με ορισμένα Apple Stores τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία διαθεσιμότητας για το κοινό.

Επίσης, η Apple σκοπεύει να διαθέσει ένα API, ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να δημιουργήσουν μια παρόμοια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας με καταστήματα που ενδιαφέρονται για το concept. Επομένως, δεν θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στα Apple Stores.

Ένα τέτοιο σύστημα δείχνει ότι η Apple πιστεύει πραγματικά στην επαυξημένη πραγματικότητα. Ως απόδειξη, ο όμιλος πρόκειται να λανσάρει το πρώτο του ακουστικό μικτής πραγματικότητας (επαυξημένης πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας) φέτος. Εάν είναι πιστευτές οι πρόσφατες διαρροές, η παρουσίαση θα γίνει κάποια στιγμή την άνοιξη . Το μάρκετινγκ θα γινόταν κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η Apple θα προωθήσει το προϊόν της γνωρίζοντας ότι θα είναι δύσκολο να προσεγγίσει το ευρύ κοινό. Πράγματι, οι φήμες κάνουν λόγο για τιμή γύρω στα 2.000 ή 3.000 δολάρια.