Συγκεκριμένα, υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες στο Reddit ( εδώ και εδώ ) και αλλού που εξηγούν ότι η σύνδεση Bluetooth από το τηλεχειριστήριο με το Apple TV 4K είναι μάλλον ανέφικτη, ακόμα και όταν τα δύο βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Οι χρήστες αναφέρουν ότι το τηλεχειριστήριο χάνει τη σύνδεση κατά διαστήματα, απαιτώντας να τα αντιστοιχίσουν ξανά ή να επανεκκινήσουν το τηλεχειριστήριο ή να αποσυνδέσουν και να συνδέσουν ξανά το κουτί πολυμέσων.

Οι χρήστες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα όταν μεταβαίνουν στη λειτουργία Apple TV Remote, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο από το iPhone τους. Επίσης, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα εάν χρησιμοποιούν το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής τους χάρη στο σύστημα HDMI-CEC, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πρόβλημα επηρεάζει όντως το Bluetooth μεταξύ του τηλεχειριστηρίου της Apple και του Apple TV 4K.

Είναι θέμα λογισμικού ή υλικού; Εάν είναι το πρώτο, η Apple μπορεί να το διορθώσει με μια ενημέρωση tvOS. Πιθανόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού οι μαρτυρίες είναι όλο και περισσότερες μετά τη διαθεσιμότητα του tvOS 16.2.

Επίσης, αρκετοί χρήστες έχουν κάνει αντικαταστάσεις Apple TV 4K και ορισμένοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα μέχρι σήμερα. Η Apple θα γνωρίζει το ζήτημα, αλλά δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες ακομη.