Οι καταρρακτώδεις βροχές σε εδάφη ήδη κορεσμένα με το νερό προκάλεσαν τεράστιες διακοπές ρεύματος, πολυάριθμες πλημμύρες, ξερίζωσαν πολλά δέντρα και έκοψαν μεγάλους δρόμους, ενώ οι πλημμύρες μερικές φορές μεταφέρουν μέχρι και αυτοκίνητα. Ορισμένες περιοχές έχουν καταγράψει επίπεδα βροχοπτώσεων που δεν έχουν επιτευχθεί εδώ και 150 χρόνια.

Ο φονικός απολογισμός των πρόσφατων καταιγίδων περιλαμβάνει αυτοκινητιστές παγιδευμένους στα αυτοκίνητά τους από τις πλημμύρες, κατοίκους που καταπλακώθηκαν από πτώση δέντρων, ένα ζευγάρι που σκοτώθηκε από κατολίσθηση και πτώματα που παρασύρθηκαν από τα κύματα.

Ενόψει των γεγονότων, η Apple αποφάσισε να κάνει μια δωρεά όπως ανακοίνωσε ο Tim Cook σε ένα tweet. Το αφεντικό της Apple μας  λέει : «Καθώς οι καταιγίδες συνεχίζουν να προκαλούν όλεθρο στην Καλιφόρνια και σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ελπίζουμε να παραμείνουν όλοι ασφαλείς. Η Apple κάνει δωρεές για να υποστηρίξει τις προσπάθειες ανακούφισης σε κοινότητες σε όλη τη χώρα .

Αρκετές φορές η Apple κάνει δωρεές όταν συμβαίνουν τέτοιου είδους καταστροφές και ο Tim Cook κάνει μια ανακοίνωση στο Twitter. Η τελευταία ήταν τον Σεπτέμβριο για τον τυφώνα Ian. Ωστόσο, ο διαχειριστής δεν κοινοποιεί ποτέ το μέγεθος του ποσού.