Για όσους δεν γνωρίζουν, το DRM είναι προστασίες που εμποδίζουν οποιονδήποτε να ανακτήσει αρχεία ή να περιορίσει την αναπαραγωγή. Οι υπηρεσίες ροής όπως το Netflix χρησιμοποιούν DRM, το οποίο εμποδίζει τους χρήστες να συλλέγουν ταινίες και σειρές για αναπαραγωγή με άλλες εφαρμογές χωρίς συνδρομή. Υπάρχει επίσης DRM σε επίπεδο βιντεοπαιχνιδιών, που απαιτεί από τους παίκτες να έχουν έγκυρη άδεια για να παίξουν.

Στην περίπτωση του iOS 16, οι χρήστες στα φόρουμ της Apple και στο Reddit ( εδώ κι εκεί ) αναφέρουν ότι δεν μπορούν πλέον να μεταδίδουν περιεχόμενο από το iPhone ή το iPad τους σε μια οθόνη με θύρα HDMI. Η ανάγνωση είναι απλώς μπλοκαρισμένη.

Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει με τις τηλεοράσεις AirPlay και Apple . Πράγματι, το περιεχόμενο που προστατεύεται με DRM έχει επίσης σταματήσει να λειτουργεί με παλαιότερα μοντέλα Apple TV. Το μήνυμα "Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά τη φόρτωση αυτού του περιεχομένου. Προσπαθήστε ξανά αργότερα εμφανίζεται.

Το πρόβλημα με την ιστορία του iOS 16 και του HDMI είναι ότι δεν διευκρινίζεται τι έχει κολλήσει. Είναι σφάλμα; Εθελοντική επιλογή της Apple; Κάτι άλλο ? Η Apple δεν έχει σχολιάσει δημόσια το θέμα και δεν υπάρχει λύση.