Τα smartphone Android θα έχουν το αντίστοιχο SOS έκτακτης ανάγκης του iPhone 14

0


Η Qualcomm μας
ανακοινώνει ότι τα smartphone Android θα έχουν σύντομα το δικαίωμα στην λειτουργία Snapdragon Satellite. Θα ακολουθήσουν έτσι το iPhone που μπορεί ήδη να στείλει SOS έκτακτης ανάγκης στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ώστε οι τελευταίες να μπορούν να γνωρίζουν τη θέση τους, ακόμη και σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, και όλα αυτά χάρη στους δορυφόρους.

Άρθρα Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

Το Snapdragon Satellite είναι μια αμφίδρομη λύση δορυφορικών μηνυμάτων που παρέχεται από την δορυφορική εταιρεία Iridium. Σύμφωνα με την Qualcomm, η υποστήριξη ανταλλαγής μηνυμάτων θα ενσωματωθεί στο τσιπ Snapdragon 8 Gen 2 και τα smartphone που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία θα πρέπει να κυκλοφορήσουν από το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Η Qualcomm λέει ότι η δυνατότητα θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για μηνύματα έκτακτης ανάγκης, παρόμοια με τη λειτουργία Satellite Emergency SOS της Apple στο iPhone 14s. Η Qualcomm αναφέρει επίσης την αποστολή γραπτών μηνυμάτων και τη συνδεσιμότητα σε απομακρυσμένες, αγροτικές και υπεράκτιες τοποθεσίες ως πιθανές περιπτώσεις χρήσης για το Snapdragon Satellite, υποδεικνύοντας ότι το σύστημα μπορεί να στο μέλλον να μην περιορίζεται στη χρήση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Επομένως, η λειτουργικότητα θα δει πρώτα το φως της δημοσιότητας στα smartphone. Αλλά είναι επίσης αναμενόμενο ότι θα προστεθεί και σε άλλα μέσα. Πράγματι, η Qualcomm λέει ότι το Snapdragon Satellite μπορεί κάλλιστα να είναι διαθέσιμο σε tablet, υπολογιστές (laptop), αυτοκίνητα και άλλα προϊόντα. Οι επωνυμίες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν διαφορετικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν δορυφορική συνδεσιμότητα στα παρασκήνια.

Τα smartphone Android που θα υποστηρίζουν Snapdragon Satellite θα χρειάζονται ακόμα μια καθαρή θέα στον ουρανό για να λειτουργήσουν. Επίσης, τα μηνύματα μπορούν να σταλούν σε μόλις 10 δευτερόλεπτα όταν η σύνδεση είναι καλή. Η Qualcomm προσθέτει ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί στο μέλλον με την Garmin, εκτός από την Iridium, για την παροχή υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών στους χρήστες.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !