Το εργαλείο AltStore, το οποίο σας επιτρέπει να εγκαθιστάτε εφαρμογές χωρίς να περνάτε από το App Store (sideloading), είναι ωραίο, αλλά έχει το όριο των τριών εφαρμογών. Στην πραγματικότητα σχετίζεται με το πώς λειτουργεί η Apple. Αλλά ο μηχανισμός του MacDirtyCow θα επιτρέψει την παράκαμψη αυτού του περιορισμού.

Ένα σύστημα που βασίζεται σε MacDirtyCow θα ενσωματωθεί στο AltStore, έτσι ώστε οι χρήστες iOS ή iPadOS 14.x-16.1.2 να μπορούν να εγκαταστήσουν περισσότερες από τρεις εφαρμογές μέσω του εργαλείου. Θα εμφανιστεί μια επιλογή στις ρυθμίσεις και θα ενεργοποιήσει ή θα απενεργοποιήσει τον μηχανισμό.

Η δυνατότητα αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται με την έκδοση 1.6.1 beta του AltStore. Η πρώτη beta έφτασε νωρίτερα αυτό το μήνα και η δεύτερη έκανε το ντεμπούτο της πριν από λίγες μέρες. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο για τα  μέλη Patreon . Η τελική έκδοση, η οποία δεν έχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας, θα είναι διαθέσιμη για όλους δωρεάν. 

Ως υπενθύμιση, το AltStore θα πρέπει να καταστεί «απαρχαιωμένο» με το iOS 17, επειδή η Apple θα πρέπει να προσθέσει υποστήριξη πλευρικής φόρτωσης . Ο κατασκευαστής θα το κάνει αυτό όχι για να ευχαριστήσει τους χρήστες, αλλά επειδή η DMA, δηλαδή μια νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αναγκάσει τους κατασκευαστές να κάνουν προσαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εξαναγκάζονται πλέον οι χρήστες να περνούν από καταστήματα όπως το App Store ή το Play Store για να εγκαταστήσουν εφαρμογές. Θα υπάρχουν εναλλακτικά App Stores και δυνατότητα λήψης εφαρμογών από το Διαδίκτυο.