Η Apple κλείνει τα λουκέτα για την beta του iOS 17

Όπως αναφέρθηκε , η έκδοση beta του iOS 16.4 εφάρμοσε μια αλλαγή που επιτρέπει μόνο σε iPhone και iPad που είναι συνδεδεμένα σε έναν λογαριασμό Apple, ο οποίος τυγχάνει να είναι επίσης λογαριασμός προγραμματιστή επί πληρωμή για τη λήψη beta για προγραμματιστές. Ένα νέο μενού εμφανίζεται στις ρυθμίσεις του iOS, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε το κανάλι beta του προγραμματιστή. Εάν το iPhone δεν είναι συνδεδεμένο σε λογαριασμό προγραμματιστή και είναι διαθέσιμη μόνο η επιλογή του καναλιού Public Beta.

Η Apple έχει ήδη ανακοινώσει ότι τα προφίλ που κατεβάζουμε για την μετάβαση στο κανάλι beta θα εξαφανιστούν και ότι οι ρυθμίσεις του iOS θα είναι το μόνο μέρος όπου θα είναι δυνατή η συμμετοχή στο πρόγραμμα beta.

Όσοι δεν έχουν λογαριασμό προγραμματιστή θα μπορούν επομένως να δοκιμάσουν την beta του iOS 17, αλλά θα πρέπει να περιμένουν την κυκλοφορία των δημοσίων beta. Δεν θα μπορούν να κατεβάσουν ένα προφίλ για να λάβουν beta για προγραμματιστές αμέσως. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια καθυστέρηση μερικών εβδομάδων μεταξύ της άφιξης της beta για τους προγραμματιστές και αυτής για τους δημόσιους δοκιμαστές.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple έχει αρχίσει να αναζητά ιστότοπους που προσφέρουν δωρεάν λήψεις προφίλ για beta για τους προγραμματιστές. Ο ιστότοπος BetaProfiles.com, για παράδειγμα, έκλεισε τις πόρτες του για να αποφύγει μια νομική μάχη με την Apple. Υπήρξε επίσης το κλείσιμο του ιστότοπου IPSW.dev για τον ίδιο λόγο .

Όσον αφορά το iOS 17, ενδέχεται να είναι δυνατή η εγκατάσταση της beta για προγραμματιστές χωρίς πληρωμή, χρησιμοποιώντας το αρχείο IPSW που βρίσκεται στο Διαδίκτυο, που περιλαμβάνει εγκατάσταση από το Mac ή τον υπολογιστή σας. Αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί καθόλου προς το παρόν, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο μετά την κεντρική ομιλία του WWDC.