Το Apple Pay Later είναι μια υπηρεσία που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του WWDC 2022 και προορίζεται ως επιλογή χρηματοδότησης με τη λογική «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα». Θα επιτρέψει στους κατάλληλους πελάτες (αρχικά στις ΗΠΑ) να χωρίσουν μια αγορά που έγινε με το Apple Pay σε τέσσερις ίσες πληρωμές σε διάστημα έξι εβδομάδων, χωρίς τόκους ή προμήθειες προς πληρωμή. Αυτή η δυνατότητα θα ενσωματωθεί στην εφαρμογή Χάρτες της Apple σε iPhone και iPad.

Υπήρχε ήδη μια δοκιμή με υπαλλήλους της Apple στα γραφεία, τώρα αφορά και αυτούς στα Apple Stores. Ο στόχος είναι να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερα σχόλια για να βεβαιωθεουν ότι όλα λειτουργούν καλά πριν από τη δημόσια κυκλοφορία. Αυτό θα μπορούσε να έρθει με το iOS 16.4, αν και αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Ο Tim Cook, το αφεντικό της Apple, ανέφερε μόνο μια κυκλοφορία σύντομα, χωρίς να δώσει ημερομηνία.

Εν τω μεταξύ, το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple έχει επίσης αναπτύξει μια ξεχωριστή δυνατότητα χρηματοδότησης που ονομάζεται "Apple Pay Monthly Installments" σε συνεργασία με την Goldman Sachs Bank. Αυτή η υπηρεσία επιτρέπει στους πελάτες να κατανείμουν το κόστος των μεγάλων συναλλαγών σε αρκετούς μήνες, με τόκο. Η Apple δεν έχει ακόμη ανακοινώσει δημόσια αυτή τη δυνατότητα.