Η Apple απέλυσε εκατοντάδες συμβασιούχους υπαλλήλους, ενώ νωρίτερα διαβεβαίωνε ότι οι δουλειές τους ήταν ασφαλείς

0


Πρόσφατα, η Apple απέλυσε εκατοντάδες συμβασιούχους υπαλλήλους. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια συγκλονιστική κίνηση από την εταιρεία, επειδή
ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ισχυρίστηκε πριν από λίγο καιρό ότι οι απολύσεις θα είναι μια «έσχατη λύση».

Ωστόσο, σημείωσε περαιτέρω ότι «ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ» τη στιγμή που ο Διευθύνων Σύμβουλος ρωτήθηκε αν η εταιρεία είχε στα σχέδια  της να απολύσει το ίδιο όπως η Amazon , η Microsoft και άλλες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η Apple απέλυσε εκατοντάδες εργολάβους που στην πραγματικότητα διορίζονται από τρίτες εταιρείες και, ωστόσο, συνεργάζονται με τους εργαζόμενους της Apple σε διαφορετικά έργα, όπως ενημέρωσαν οι New York Times και άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα . Σύμφωνα με τη δήλωση που δόθηκε από την επικαλούμενη πηγή, ο τεχνολογικός γίγαντας έχει απολύσει σιωπηλά υπαλλήλους για να μειώσει το κόστος.

Οι πληγέντες εργαζόμενοι έχουν συμβάσεις έως και 15 μηνών στον γίγαντα του Κουπερτίνο με έδρα την Καλιφόρνια. Ωστόσο, ο τεχνολογικός γίγαντας δεν περιμένει να τελειώσουν τα συμβόλαιά τους και τους απολύει τώρα. Σύμφωνα με μια αναφορά ενός από τους εργολάβους, η Apple έχει εγγυηθεί νωρίτερα στους υπαλλήλους ότι οι δουλειές τους ήταν ασφαλείς, μια διαβεβαίωση που ο τεχνολογικός γίγαντας δεν κράτησε.

Η Apple μόλις πριν από λίγο καυχήθηκε ότι «χειρίζεται το κόστος πολύ αυστηρά και περιορίζει τους διορισμούς σε συγκεκριμένους τομείς τη στιγμή που συνεχίζει να προσλαμβάνει σε άλλους». Ωστόσο, η πιο πρόσφατη κίνηση αποκαλύπτει μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Σύμφωνα με την αναφερόμενη πηγή, η Apple δεν θεωρεί τους εργολάβους ως εργάτες τους. Κατά συνέπεια, οι περικοπές θέσεων εργασίας για αυτούς τους υπαλλήλους δεν θεωρήθηκαν απολύσεις στον τεχνολογικό κολοσσό. Προτάθηκε ότι η απόλυση εργολάβων είναι ευκολότερη για την Apple, καθώς δεν θα χρειαστεί να πληρώσει απόλυση ή «να αντιμετωπίσει πιθανές δικαστικές αγωγές από εργαζομένους που ισχυρίζονται παράνομη καταγγελία», σύμφωνα με έκθεση των NYT.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !