Πώς να ξεκλειδώσετε το Mac με το Apple Watch

0


Σε αυτήν την ανάρτηση, θα δούμε πώς να ξεκλειδώσετε το Mac φορώντας το Apple Watch αλλά και το ρολόι σας με το iphone σας. Με αυτήν τη δυνατότητα, δεν χρειάζεται να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του Mac σας ή να σαρώσετε το δάχτυλό σας στο Touch ID για να ξεκλειδώσετε το Mac.

Αν και οι ισχυροί κωδικοί πρόσβασης είναι πολύ σημαντικοί, είναι επίσης ενοχλητικοί, καθώς η πληκτρολόγηση τους ξανά και ξανά απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.

Μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη χρησιμοποιώντας ορισμένες λιγότερο γνωστές λειτουργίες Mac και Apple Watch, οι οποίες καθιστούν εξαιρετικά βολικό το ξεκλείδωμα αυτών των συσκευών χωρίς καν να χρειάζεται να εισαγάγετε τους κωδικούς πρόσβασής τους. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να ξεκλειδώσουν αυτόματα το Mac με το Apple Watch.

Όταν αυτές οι λειτουργίες ενεργοποιηθούν στο Mac σας, το Apple Watch θα ξεκλειδώσει αυτόματα χωρίς να απαιτείται προσπάθεια από την πλευρά σας.

Ξεκλειδώστε το Mac με το Apple Watch στο macOS Ventura ή νεότερη έκδοση

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε το ξεκλείδωμα του Mac με τη λειτουργία Apple Watch σε Mac που εκτελεί macOS Ventura ή νεότερη έκδοση. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης στο Apple Watch σας

Βήμα 1.Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο λογότυπο της Apple από την κορυφή.

Βήμα 2. Από το πλαϊνό παράθυρο κάντε κλικ στην επιλογή ' Touch ID & Password '.

Βήμα 3. Στη σελίδα " Touch ID & Password " μετακινηθείτε προς τα κάτω όπου λέει " Apple Watch ".

Βήμα 4. Τέλος, ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο όνομα του Apple Watch σας. Επιβεβαιώστε πληκτρολογώντας τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή του Mac σας.

Ξεκλειδώστε το Mac με Apple Watch Σε macOS Monterey ή παλαιότερο

Ξεκλειδώστε το Mac με το Apple Watch

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με το Mac. Εάν είστε χρήστης Mac που τυχαίνει να έχει και Apple Watch, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρολόι σας για να ξεκλειδώσετε γρήγορα το Mac με το Apple Watch. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να ξεκλειδώνετε το Mac με έλεγχο ταυτότητας με το Apple Watch, ώστε να μην χρειάζεται να εισάγετε κωδικό πρόσβασης Mac ή να σαρώνετε το δάχτυλό σας στο Touch ID.

Όταν αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, μόλις ενεργοποιήσετε την οθόνη του Mac ή ανοίξετε το καπάκι της (σε περίπτωση MacBook), το Mac σας θα επικοινωνήσει με το Apple Watch και θα ξεκλειδώσει, δίνοντάς σας γρήγορη πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν την εξαιρετικά εύχρηστη λειτουργία, ακολουθήστε τις παρακάτω απλές οδηγίες.

Βήμα 1: Πρώτα απ 'όλα βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές σας είναι συνδεδεμένες στο ίδιο Apple ID.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι τόσο το Apple Watch όσο και το iPhone είναι ξεκλείδωτα.

Βήμα 3: Τώρα ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος στο Mac σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Ασφάλεια και Απόρρητο».

Βήμα 4: Στην επόμενη οθόνη επιλέξτε την επιλογή " Να επιτρέπεται στο Apple Watch να ξεκλειδώσει το Mac σας ".

Τώρα θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε το Mac με το Apple Watch χωρίς να χρειάζεται να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής του αφού το ξυπνήσετε από τον ύπνο.

Να θυμάστε ότι απαιτείται κωδικός πρόσβασης στις επανεκκινήσεις και αυτή η δυνατότητα λειτουργεί μόνο όταν ξυπνάτε το Mac σας από κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Επίσης, το Apple Watch πρέπει να έχει ενεργοποιημένη την προστασία κωδικού πρόσβασης και θα πρέπει να βρίσκεται στον καρπό σας σε ξεκλείδωτη κατάσταση για να λειτουργήσει.

Γνωρίζετε ότι μπορείτε επίσης να ξεκλειδώσετε το Apple Watch με το iPhone . Με αυτήν τη λειτουργία δεν χρειάζεται πλέον να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης του Apple Watch σας κάθε φορά που το φοράτε.

Συμβουλή μπόνους: Ξεκλειδώστε αυτόματα το Apple Watch με το iPhone

Μπορείτε επίσης να εξαλείψετε την ανάγκη εισαγωγής του κωδικού πρόσβασης του Apple Watch σας κάθε φορά που τον τοποθετείτε στον καρπό σας χρησιμοποιώντας το « Ξεκλείδωμα με το iPhone ».

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Apple Watch σας και πατήστε την επιλογή Κωδικός πρόσβασης. Τέλος από την οθόνη Κωδικός πρόσβασης ενεργοποιήστε το διακόπτη για "Ξεκλείδωμα με iPhone".

Μόλις ενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, το Apple Watch σας θα ξεκλειδώσει αυτόματα μόλις ξεκλειδώσετε το iPhone σας για πρώτη φορά αφού το φορέσετε.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !