Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Apple Music Classical είναι στις 28 Μαρτίου, αλλά ορισμένοι χρήστες
μπορούν ήδη να κατεβάσουν την αποκλειστική εφαρμογή ροής κλασικής μουσικής. Αυτό φαίνεται να ισχύει ιδιαίτερα σε ορισμένες ασιατικές χώρες.

Το Apple Music Classical έγινε επίσημο νωρίτερα αυτόν τον μήνα . Αυτή η νέα εφαρμογή εστιάζει στην κλασική μουσική και έχει ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα αφού είναι δωρεάν για όποιον έχει συνδρομή Apple Music. 

Εδώ είναι τα στοιχεία που προτείνει η Apple:

  • Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στον μεγαλύτερο κατάλογο κλασικής μουσικής στον κόσμο (πάνω από 5 εκατομμύρια κομμάτια), που κυμαίνονται από νέες κυκλοφορίες μέχρι αριστουργήματα που πρέπει να έχετε και χιλιάδες αποκλειστικά άλμπουμ.
  • Η αναζήτηση ανά συνθέτη, έργο, μαέστρο ή ακόμα και αριθμό καταλόγου σάς επιτρέπει να βρείτε άμεσα συγκεκριμένες ηχογραφήσεις.
  • Απολαύστε βέλτιστη ποιότητα ήχου (έως 192 kHz/24-bit υψηλή ανάλυση χωρίς απώλειες) και ακούστε χιλιάδες εγγραφές σε χωρικό ήχο σε μορφή Dolby Atmos για μια ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία.
  • Μάθετε ακριβώς ποιον καλλιτέχνη και ποιο κομμάτι ακούτε με ολοκληρωμένα και ακριβή μεταδεδομένα.
  • Μάθετε καθώς ακούτε, με χιλιάδες βιογραφίες συνθετών, περιγραφές βασικών έργων και πολλά άλλα.
  • Ακούστε μέσω AirPlay σε συμβατές ασύρματες συσκευές.

Είναι πρώτα διαθέσιμο στο iPhon και μια έκδοση  για iPad και Mac θα φτάσει αργότερα. Το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή Android. Σημειώστε ότι πρέπει να έχετε iOS 15.4 τουλάχιστον για να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.