Τον Ιανουάριο, ο Gurman είπε ότι το iOS 17 θα ήταν μια σχετικά μικρή ενημέρωση, κυρίως επειδή η Apple στοιχηματίζει τα πάντα στην ανάπτυξη των ακουστικών εικονικής πραγματικότητας και μικτής πραγματικότητας, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιούνιο . Η ιδέα ήταν να επικεντρωθούμε κυρίως στη διόρθωση σφαλμάτων και στη βελτίωση της απόδοσης. Η Apple δεν ήθελε να επαναλάβει την ιστορία του iOS 16, το οποίο είχε πολλά προβλήματα κατά την κυκλοφορία και απαιτούσε αρκετές ενημερώσεις για να είναι καλή η συνολική εμπειρία.

Με το iOS 17, η Apple θα προσφέρει "αρκετές λειτουργίες που ζητούνται από τους χρήστες" , αλλά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τις εν λόγω νέες δυνατότητες. Το κωδικό όνομα της ενημέρωσης είναι Dawn.

Παλαιότερα φημολογούνταν ότι το iOS 17 θα διαθέτει υποστήριξη sideloading , επιτρέποντας την εγκατάσταση εφαρμογών εκτός του App Store. Η Apple δεν σκοπεύει να το κάνει για διασκέδαση αυτό, αλλά ο όμιλος απλώς ακολουθεί μια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με αυτό το θέμα, η οποία δεν θέλει πλέον να αναγκάζονται οι χρήστες να έχουν μόνο έναν τρόπο εγκατάστασης εφαρμογών. Επομένως, η ΕΕ θέλει να υπάρχει πραγματικός ανταγωνισμός.

Η Apple θα ανακοινώσει το iOS 17 στο iPhone στο WWDC τον Ιούνιο. Η ενημέρωση θα συνοδεύεται από iPadOS 17 στο iPad, macOS 14 σε Mac, watchOS 10 στο Apple Watch και tvOS 17 στο Apple TV.