Οι έξι ευρωπαϊκές χώρες όπου δοκιμάζονται οι νέοι χάρτες από την εφαρμογή Maps της Apple είναι η Αυστρία, η Κροατία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβενία. Επομένως, αυτή τη φορά δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην Ανατολική Ευρώπη. Το τεστ παρατήρησε ο Justin O'Beirne .

Αυτό σηματοδοτεί τη 18η επέκταση για νέους χάρτες στην εφαρμογή Χάρτες. Η Apple είχε ξεκινήσει το 2018 με μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Χρειάστηκε μέχρι το 2020 για να καλυφθεί ολόκληρη η χώρα. Τότε είχαμε το δικαίωμα κάλυψης σε άλλες χώρες όπως ο Καναδάς και η Ιρλανδία. Η Apple πήρε το χρόνο της για τη Γαλλία, αφού πήραμε τις νέες κάρτες μόλις τον Ιούλιο του 2022 . Από την πλευρά τους, το Βέλγιο και η Ελβετία τους είχαν τον Δεκέμβριο .

Στην περίπτωση των έξι χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, η διαθεσιμότητα για όλους θα πρέπει να γίνει κατά τον μήνα Απρίλιο. Ωστόσο, είναι δύσκολο να δοθεί ακριβής ημερομηνία.

Οι νέοι χάρτες στους Χάρτες της Apple επιτρέπουν πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από πριν. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Apple βασιζόταν σε δεδομένα τρίτων. Στη συνέχεια, η ομάδα αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της βάση δεδομένων, η οποία επέτρεψε στο απόσπασμα να έχει περισσότερες πληροφορίες και καλύτερη οπτική απόδοση.