Τα AirPods θα μπορούσαν να λάβουν δεδομένα ακοής με κάποιο τρόπο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo έχει ήδη επισημάνει τη μελλοντική προσθήκη λειτουργιών βιομετρικής παρακολούθησης όσον αφορά την υγεία. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple περιγράφουν ένα σύστημα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης που βασίζεται σε ακουστικά που ενσωματώνει έναν προηγμένο βιομετρικό αισθητήρα για την ανίχνευση φυσιολογικών μετρήσεων όπως θερμοκρασία, καρδιακός ρυθμός, επίπεδα ιδρώτα και άλλα, όλα με επαφή με το δέρμα και μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων κίνησης. Ο Kevin Lynch, αντιπρόεδρος τεχνολογίας της Apple, άφησε επίσης να εννοηθεί ότι τα AirPods θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή πρόσθετων δεδομένων υγείας στο μέλλον. Το ίδιο ισχύει και για τη Wall Street Journal .

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple έχει ήδη προσθέσει αρκετές λειτουργίες που επικεντρώνονται στην ακοή στα AirPods. Υπάρχει ιδιαίτερα ακρόαση σε πραγματικό χρόνο με το iPhone που λειτουργεί ως μικρόφωνο για τη μετάδοση του ήχου στα ακουστικά AirPods ή Beats. Υπάρχει επίσης ο ενισχυτής συνομιλίας που διευκολύνει την ακρόαση του ατόμου που μιλάει μπροστά σας. Αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά δεν έχουν σχεδιαστεί επίσημα για να αντικαταστήσουν ένα ακουστικό βαρηκοΐας, κυρίως επειδή η αμερικανική υπηρεσία υγείας FDA δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως.

Τα καλά νέα είναι ότι ό,τι νέο υπάρχει από την Apple μπορεί κάλλιστα να είναι διαθέσιμο στα υπάρχοντα AirPods μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού. Αλλά ταυτόχρονα, δεν είναι αδύνατο η Apple να επιφυλάσσει τις καινοτομίες για μελλοντικά AirPods για να προωθήσει την αγορά.