Στα τέλη του 2022, η Apple ανέστειλε τις προσλήψεις για τις περισσότερες θέσεις εκτός της έρευνας και ανάπτυξης για να μειώσει το κόστος, αφού επιβράδυνε τις προσλήψεις και τις δαπάνες τον περασμένο Ιούλιο. Εκείνη την εποχή, το μορατόριουμ προσλήψεων δεν ίσχυε για ομάδες που εργάζονταν σε μελλοντικά προϊόντα και μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες, αλλά το πάγωμα ισχύει τώρα για περισσότερες θέσεις εργασίας. Η Apple αφήνει κενές θέσεις καθώς οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν την εταιρεία για να μειώσουν το εργατικό δυναμικό.

Την ίδια ώρα, η Apple προχωρά σε αλλαγές όσον αφορά την καταβολή μπόνους στους εργαζόμενους. Κανονικά, η εταιρεία δίνει μπόνους και άλλες προσφορές μία ή δύο φορές το χρόνο. Όλα εξαρτώνται από τον κλάδο. Τα χρήματα πληρώνονται τον Απρίλιο και μετά τον Οκτώβριο. Η Apple τώρα κινείται σε μία πληρωμή ετησίως και αυτή θα γίνει τον Οκτώβριο.

Ο Τιμ Κουκ, το αφεντικό της Apple, συμφώνησε πρόσφατα να μειώσει την αμοιβή του κατά περίπου 40% για το έτος 2023. Ο μάνατζερ θα εξακολουθεί να λαμβάνει 49 εκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple κατέγραψε πτώση 5% στις πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο . Η ομάδα πιστεύει ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί από την πλευρά των Mac και των iPad για το τρέχον τρίμηνο.