Η απόφαση της GM να σταματήσει να προσφέρει το CarPlay θα ξεκινήσει με το Chevrolet Blazer του 2024. Αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να συλλέξει περισσότερα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές οδηγούν και φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρεία θέλει επίσης να αναπτύξει το δικό της σύστημα infotainment με βάση τις λειτουργίες υποβοήθησης του οδηγού, όπως το Super Cruise.

Η General Motors άρχισε να συνεργάζεται με την Google το 2019 για την ανάπτυξη λογισμικού που θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά οχήματα. Τα προγράμματα οδήγησης θα λάβουν μερικές εφαρμογές κατά την εκκίνηση, συμπεριλαμβανομένων των Χαρτών Google και του Βοηθού Google. Αυτό θα προσφερθεί για οκτώ χρόνια. Θα υπάρξουν και άλλες εφαρμογές αργότερα, όπως το Spotify και το Audible.

«Έχουμε πολλά νέα χαρακτηριστικά υποβοήθησης οδηγού που σχετίζονται πιο στενά με την πλοήγηση », δήλωσε στο Reuters ο Mike Himche, εκτελεστικός διευθυντής της ψηφιακής εμπειρίας . "Δεν θέλουμε να σχεδιάσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά ώστε να εξαρτώνται από την ιδιοκτησία ενός κινητού τηλεφώνου . "

Ο Edward Kummer, διευθυντής του ψηφιακού τμήματος της GM, προσθέτει, "Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ευκαιρίες για έσοδα από συνδρομές για εμάς . " Η εταιρεία στοχεύει 20 έως 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα από συνδρομές έως το 2030.

Η απόφαση της General Motor να εγκαταλείψει το CarPlay δεν θα αφορά τα θερμικά οχήματα, μόνο τα ηλεκτρικά μοντέλα.