H Free Mobile προσφέρει ήδη υποστήριξη για την eSIM. Ο πάροχος έχει επίσης πάρει πολύ χρόνο σε σύγκριση με την Orange, SFR και Bouygues Telecom. Ωστόσο, η υποστήριξη είναι για
smartphone προς το παρόν , είτε για νέους συνδρομητές είτε για υπάρχοντες. Τι γίνεται όμως με το Apple Watch;

Ένας χρήστης στο Twitter προκάλεσε το Free για να μάθει λίγα περισσότερα για την υποστήριξη eSIM με το Apple Watch. "Είναι σε εξέλιξη " , γράφει το Free 1337, ο λογαριασμός του χειριστή που είναι αφιερωμένος σε πληροφορίες που σχετίζονται με συμβάντα και άλλα στοιχεία του δικτύου σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία διαθεσιμότητας.

Υπενθυμίζουμε ότι η eSIM είναι μια κάρτα SIM ενσωματωμένη απευθείας στον εξοπλισμό (smartphone, tablet, συνδεδεμένο ρολόι κ.λπ.) και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε έναν κωδικό QR για να τον ενεργοποιήσετε. Επομένως, δεν χρειάζεται να περιμένετε για να λάβετε μια φυσική κάρτα SIM για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας σας. Το άλλο πλεονέκτημα της eSIM είναι η δυνατότητα χρήσης δύο διαφορετικών γραμμών στο ίδιο τηλέφωνο, ακόμα κι αν έχει μόνο μία φυσική υποδοχή κάρτας SIM (με την προϋπόθεση ότι είναι συμβατή με eSIM). Έτσι, δεν χρειάζεται πλέον να ταχυδακτυλουργείτε δύο τηλέφωνα. Βολικό για όσους έχουν προσωπική γραμμή και επαγγελματική γραμμή.