Αυτές οι ξεχωριστές ενημερώσεις ασφαλείας είναι μία από τις νέες δυνατότητες του iOS 16 (και του macOS Ventura). Σύμφωνα με την Apple, αυτή η ενημέρωση «παρέχει σημαντικές διορθώσεις ασφαλείας και συνιστάται για όλους τους χρήστες». Ένας σύνδεσμος επιστρέφει στη σελίδα όπου αναφέρονται οι διάφορες διορθώσεις για τις ενημερώσεις.

Το πλεονέκτημα αυτών των ενημερώσεων είναι ότι γίνεται γρήγορη λήψη και εγκατάσταση πάνω απ' όλα. Σύμφωνα με την Apple, δεν απαιτείται πλήρης επανεκκίνηση για την εφαρμογή ενημερώσεων κώδικα. Αυτό είναι το αντίθετο από τις παραδοσιακές ενημερώσεις iOS ή macOS που μπορεί να διαρκέσουν αρκετά λεπτά ανάλογα με τη συσκευή σας.

Εάν διαθέτετε το iOS 16.4 beta, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να πραγματοποιήσετε λήψη της σημερινής ενημέρωσης ασφαλείας. Το  μέγεθος της ειναι μόνο 2,5 MB. Σημειώστε ότι το iPhone επανεκκινείται γρήγορα μετά την εγκατάσταση αυτού του τύπου ενημέρωσης, σε αντίθεση με τις κλασικές ενημερώσεις iOS που μπορεί να διαρκέσουν λίγα λεπτά.