"Η φωνητική απομόνωση για κλήσεις κινητής τηλεφωνίας δίνει προτεραιότητα στη φωνή σας και αποκλείει τον θόρυβο του περιβάλλοντος ", αναφέρουν οι υποψήφιες σημειώσεις για την κυκλοφορία του iOS 16.4. Αυτό επιτρέπει πιο καθαρές τηλεφωνικές κλήσεις και καλύτερη ακρόαση του ατόμου με το οποίο συνομιλείτε (και το αντίστροφο).


Το FaceTime και άλλες εφαρμογές VoIP (WhatsApp για παράδειγμα) μπορούν να επωφεληθούν από τη λειτουργία απομόνωσης φωνής από το iOS 15. Βρίσκεται επίσης σε Mac από το macOS Monterey. Σε iPhone και iPad, απλώς ανοίξτε το κέντρο ελέγχου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης και, στη συνέχεια, αγγίξτε το εικονίδιο του μικροφώνου στην επάνω δεξιά γωνία. Θα εμφανιστούν τρεις επιλογές, απλώς επιλέξτε "Voice Isolation". Επομένως, η ίδια επιλογή θα προσφέρεται για τυπικές κλήσεις με iOS 16.4.

Η Apple προσφέρει σήμερα την υποψήφια έκδοση του iOS 16.4 για προγραμματιστές. Η τελική έκδοση θα πρέπει λογικά να είναι διαθέσιμη για λήψη την επόμενη εβδομάδα, αν και η Apple δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία.