Φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα συγχρονισμού με το iCloud και τους διακομιστές, με τις λίστες αναπαραγωγής ορισμένων χρηστών να συγχρονίζονται με άλλους λογαριασμούς και να εμφανίζονται στα σπίτια άλλων. A priori, δεν υπάρχει παραβίαση λογαριασμού, είναι πράγματι πρόβλημα συγχρονισμού δεδομένων. Επίσης, είναι πιθανό να σχετίζεται με το iOS 16.3.1 καθώς άρχισαν να εμφανίζονται μαρτυρίες τις ημέρες μετά την κυκλοφορία της ενημέρωσης.

Είναι ενδιαφέρον ότι αρκετοί χρήστες αναφέρουν ότι έχουν αυτό το σφάλμα με το Apple Music στο iPhone, αλλά όχι σε Mac ή άλλες συσκευές όπως το Apple Watch.

Οι χρήστες επισημαίνουν επίσης ένα άλλο πρόβλημα: την εξαφάνιση του περιεχομένου. Λόγω προβληματικού συγχρονισμού, τα τραγούδια έχουν εξαφανιστεί από τις λίστες αναπαραγωγής τους. Τα τραγούδια εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα για ακρόαση στην υπηρεσία ροής, απλά εξαφανίστηκαν από τις λίστες αναπαραγωγής.

Τι πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα της Apple Music με λίστες αναπαραγωγής; Μια λύση — η οποία δεν λειτουργεί για όλους — είναι η επαναφορά του συγχρονισμού μεταξύ του iCloud και της Apple Music. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone, πατήστε στο Apple ID σας στο επάνω μέρος της σελίδας, επιλέξτε iCloud και, στη συνέχεια, πατήστε "Εμφάνιση όλων". Στη συνέχεια, πρέπει να βρείτε τη Μουσική και να την απενεργοποιήσετε και στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε ξανά τον συγχρονισμό iCloud.

Ορισμένοι χρήστες έχουν επικοινωνήσει με την Υποστήριξη της Apple για να επιλύσουν το πρόβλημα, αλλά κανένας δεν ήταν επιτυχής.