Το WhatsApp ανακοινώνει βελτιώσεις στην
εφαρμογή iOS και Android, ειδικά όσον αφορά τις ομάδες. Η ανταλλαγή μηνυμάτων διευκολύνει την εύρεση και διαχείριση ομάδων.

Οι διαχειριστές έχουν δικαίωμα σε νέους ελέγχους. Το WhatsApp έχει σχεδιάσει ένα απλό εργαλείο που επιτρέπει στους διαχειριστές να αποφασίζουν ποιος μπορεί να γίνει μέλος μιας ομάδας. Όταν ένας διαχειριστής επιλέγει να μοιραστεί τον σύνδεσμο πρόσκλησης της ομάδας του ή να κάνει την ομάδα του διαθέσιμη σε μια κοινότητα, έχει πλέον μεγαλύτερο έλεγχο ως προς το ποιος μπορεί να συμμετάσχει. Οι ομάδες είναι ένας χώρος οικείας ανταλλαγής και είναι σημαντικό οι διαχειριστές να μπορούν εύκολα να επιλέξουν ποιος μπορεί να γίνει μέλος τους ή όχι.

Από την άλλη πλευρά, η εφαρμογή θέλει να μπορείτε να γνωρίζετε τις ομάδες που έχετε κοινά με άλλα άτομα. Είτε προσπαθείτε να θυμηθείτε το όνομα μιας ομάδας που γνωρίζετε ότι μοιράζεστε με κάποιον, είτε θέλετε να δείτε τις ομάδες στις οποίες είστε και οι δύο, για παράδειγμα, μπορείτε πλέον να βρείτε εύκολα αυτές τις πληροφορίες κοιτάζοντας τη σελίδα επικοινωνίας του ατόμου.

Όπως πάντα με το WhatsApp, αυτή είναι μια σταδιακή διάθεση. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι χρήστες δικαιούνται νέες δυνατότητες σήμερα, ενώ άλλοι θα τις έχουν τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. Ως υπενθύμιση, το WhatsApp πρόσθεσε πρόσφατα την κατάσταση φωνής.