Σύμφωνα με το The Elec , η BOE αντιμετωπίζει προβλήματα με διαρροές φωτός γύρω από το τμήμα της οθόνης OLED όπου οι εγκοπές εξασφαλίζουν τον χώρο που απαιτείται για την κάμερα TrueDepth και το Face ID. Τα προβλήματα θα περιοριστούν στο iPhone 15 6,1 ιντσών. Αντίθετα, η Samsung και η LG - που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα iPhone 15 Plus, Pro και Pro Max - δεν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα.

Η Apple ζήτησε από τους προμηθευτές της να χρησιμοποιούν το Edge Light Blocking (ELB), ένα σύστημα για την πρόληψη της διαρροής φωτός γύρω από τον μπροστινό αισθητήρα, μεταξύ άλλων προηγμένων τεχνολογιών διεργασιών. Αλλά αυτή η λύση δεν πέτυχε στη BOE. Πράγματι, ο όμιλος φαίνεται να απέτυχε να ανταποκριθεί στα αυστηρά πρότυπα που απαιτούσε η Apple.

Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, θα είναι δύσκολο για την BOE να συμμετάσχει στη μαζική παραγωγή των οθονών OLED του πρώτου iPhone 15, κάτι που θα γίνει πραγματικότητα γύρω στον Ιούνιο. Έτσι, είναι πιθανό οι πρώτες οθόνες που παράγει η BOE να χρησιμοποιηθούν με ανακαινισμένα iPhone και σε επισκευές.

Θα μπορέσουν η Samsung και η LG Display να ανακτήσουν ορισμένες από τις παραγγελίες που είχαν αρχικά προγραμματιστεί στην BOE; Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό.