Η Apple θέλει να προστατεύσει το πτυσσόμενο iPhone από πτώσεις

Αν και το πτυσσόμενο iPhone της Apple δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα, οι φήμες για την ανάπτυξή του στροβιλίζονται εδώ και αρκετά χρόνια. Οι τελευταίες διαρροές υποδηλώνουν ότι η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μια πτυσσόμενη συσκευή (iPhone ή iPad) το επόμενο έτος .

Το σύστημα προστασίας από πτώση θα καταστεί δυνατό μέσω της χρήσης προηγμένων αισθητήρων που θα ανίχνευαν την πτώση της συσκευής. Μόλις εντοπιστεί η πτώση, το σύστημα θα μπορούσε να ενεργοποιήσει μηχανισμούς που θα δίπλωναν αυτόματα το τηλέφωνο, προκειμένου να προστατεύσουν την οθόνη και τα εσωτερικά εξαρτήματα από την πρόσκρουση.

Αυτή η δυνατότητα είναι ενδιαφέρουσα γιατί θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία της εύθραυστης οθόνης του αναδιπλούμενου iPhone, η οποία θα μπορούσε εύκολα να σπάσει αν πέσει. Οι πτυσσόμενες οθόνες τηλεφώνων είναι πιο ευαίσθητες από τις παραδοσιακές οθόνες λόγω της πολυεπίπεδης σχεδίασής τους, που τις καθιστά πιο ευάλωτες σε κραδασμούς και κρούσεις.

Η πατέντα της Apple αναφέρει επίσης ένα άλλο σύστημα, δηλαδή έναν μηχανισμό που αποσυνδέει την οθόνη από τον μεντεσέ όταν συμβαίνει πτώση. Αυτή η πρόταση θα ισχύει για ένα iPad ή ένα πτυσσόμενο iPhone στο οποίο θα υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο οθόνες συνδεδεμένες με έναν μεντεσέ. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό με μια συγκεκριμένη συσκευή, η Apple λέει ότι η οθόνη μπορεί να λυγίσει από μόνη της.

Η εφαρμογή αυτού του συστήματος προστασίας από πτώση θα μπορούσε επίσης να έχει επιπτώσεις στον σχεδιασμό του αναδιπλούμενου iPhone. Η προσθήκη μηχανισμών αυτόματης αναδίπλωσης θα μπορούσε να αυξήσει την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού και να κάνει το τηλέφωνο πιο ακριβό στην παραγωγή.

Τελικά, μένει να δούμε αν η Apple θα ενσωματώσει αυτή τη δυνατότητα προστασίας. Η κατοχή διπλώματος ευρεσιτεχνίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία. Αλλά αν συμβεί, θα μπορούσε να είναι ένα σημείο πώλησης.