Το νέο σύστημα επιτρέπει την εγγραφή φωνητικών μηνυμάτων διάρκειας έως και 30 δευτερολέπτων και την κοινή χρήση ως κατάσταση WhatsApp. Η κατάσταση φωνής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κοινή χρήση περισσότερων προσωπικών ενημερώσεων, ειδικά εάν νιώθετε πιο άνετα να μιλάτε παρά να γράφετε.

Υπενθυμίζουμε ότι οι καταστάσεις στο WhatsApp είναι ισοδύναμες με τις ιστορίες στο Snapchat και στο Instagram, δηλαδή το εφήμερο περιεχόμενο. Εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες και μπορούν να περιέχουν φωτογραφίες, βίντεο, GIF, κείμενο και άλλα. Τώρα βρίσκουμε υποστήριξη μόνο για τη φωνή.

Για να δοκιμάσετε την καινοτομία, μεταβείτε στην καρτέλα Κατάσταση και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με το μολύβι. Αρκεί αυτή τη στιγμή να διατηρήσετε το εικονίδιο του μικροφώνου για να κάνετε την εγγραφή.

Η εφαρμογή WhatsApp είναι διαθέσιμη για δωρεάν λήψη από το App Store . Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μηνύματα διευκρινίζουν ότι το Voice Status (και το PiP για αυτό το θέμα) κυκλοφορεί. Έτσι, κάποιοι από εσάς μπορείτε να το απολαύσετε σήμερα, ενώ άλλοι θα πρέπει να περιμένουν μερικές εβδομάδες.