Η μελέτη αποκαλύπτει ότι τα iPhone Pro και iPhone Pro Max είναι πιο δημοφιλή στους άνδρες, ενώ τα iPhone και iPhone Plus είναι πιο ελκυστικά στις γυναίκες. Υπάρχει ένα μοντέλο που ξεχωρίζει και ειναι το iPhone SE που απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 12% των γυναικών πελατών αγόρασε iPhone 14 ή 14 Plus, έναντι 8% για τους άνδρες. Μεταξύ των ανδρών που αγόρασαν ένα νέο iPhone το 2022, το 41% ​​έχει ένα iPhone 13 Pro ή Pro Max ή ένα iPhone 14 Pro ή Pro Max, σε σύγκριση με το 33% για τις γυναίκες.

Το 37% των ανδρών και γυναικών πελατών είναι κάτοχοι iPhone 12 ή 13 με τα βασικά και mini μοντέλα και το 7% από κάθε φύλο έχει iPhone SE.

«Δεν πρόκειται να διερευνήσουμε τα ευρύτερα ζητήματα φύλου σχετικά με τα κίνητρα πίσω από τις επιλογές του iPhone », λέει η CIRP. «Η βάση δεδομένων μας δεν εξετάζει ζητήματα εγωισμού, τεχνολογικής άνεσης, συνήθειες selfie ή μεγέθους χεριού που σχετίζονται με την επιλογή ενός τηλεφώνου υψηλής τεχνολογίας. Αφήνουμε αυτή την εικασία στον αναγνώστη…» .