Η υπηρεσία έκανε το ντεμπούτο της τον Νοέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά . Στη συνέχεια, η Apple το πρόσφερε στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο . Τώρα έξι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό αυτόν τον μήνα. Η Apple δεν δίνει ακόμη ακριβή ημερομηνία διαθεσιμότητας.

Λειτουργία της υπηρεσίας

Ως υπενθύμιση, η λειτουργία σάς επιτρέπει να στέλνετε ένα μήνυμα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ελλείψει κάλυψης δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Η υπηρεσία συνδέει τους χρήστες με κέντρα αναμετάδοσης όπου εργάζονται ειδικοί έκτακτης ανάγκης εκπαιδευμένοι από την Apple. Καλέστε τηλεφωνικά κέντρα έκτακτης ανάγκης ή άλλη υποστήριξη υπηρεσίες για να τους πάρουν τη βοήθεια που χρειάζονται.

Όταν ένας χρήστης δεν μπορεί να επικοινωνήσει με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επειδή δεν έχει κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi, η Υπηρεσία SOS Satellite Emergency εμφανίζει μια απλή διεπαφή που του επιτρέπει να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφορικής σύνδεσης. Στη συνέχεια, η οθόνη εμφανίζει μερικές βασικές ερωτήσεις, οι απαντήσεις των οποίων αποστέλλονται στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκτός από το αρχικό μήνυμα, για να τις βοηθήσουν να εκτιμήσουν γρήγορα την κατάσταση και να την εντοπίσουν. Η Apple έχει συνεργαστεί με ειδικούς για να αναπτύξει τυπικές ερωτήσεις και πρωτόκολλα για να εντοπίσει τους πιο συνηθισμένους λόγους επικοινωνίας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Μόλις συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο, η διεπαφή λέει στον χρήστη πώς να προσανατολίσει το iPhone του ώστε να συνδεθεί σε έναν δορυφόρο και να στείλει το αρχικό του μήνυμα. Το τελευταίο περιλαμβάνει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που του τέθηκαν, τη θέση και το υψόμετρο του, το επίπεδο μπαταρίας του iPhone του και τον ιατρικό του φάκελο, εάν αυτό έχει διαμορφωθεί εκ των προτέρων. Το ερωτηματολόγιο και τα μηνύματα παρακολούθησης μεταδίδονται απευθείας μέσω δορυφόρου σε κέντρα αναμετάδοσης όπου εργάζονται ειδικοί εκπαιδευμένοι από την Apple, οι οποίοι θα αποτρέψουν την ανακούφιση για αυτόν. Μια μεταγραφή μπορεί επίσης να κοινοποιηθεί στις επαφές έκτακτης ανάγκης του χρήστη, για να τους κρατήσει ενήμερους.