Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, το Spotify ανέδειξε την αλλαγή ως "μια νέα δυναμική διεπαφή για κινητά σχεδιασμένη για βαθύτερη ανακάλυψη και πιο ουσιαστικές συνδέσεις μεταξύ καλλιτεχνών και θαυμαστών . "

Ακολουθούν τα στοιχεία που επισημαίνονται από το Spotify:

  • Προεπισκοπήσεις μουσικής, podcast, προγραμμάτων και ηχητικών βιβλίων στην αρχική σελίδα : απλώς μεταβείτε στις ειδικές ενότητες για να ανακαλύψετε οπτικές και ηχητικές προεπισκοπήσεις λιστών αναπαραγωγής, άλμπουμ, επεισοδίων podcast και ηχητικών βιβλίων. Στη συνέχεια, ένα πάτημα σάς επιτρέπει να αποθηκεύσετε ή να μοιραστείτε, να εμβαθύνετε τις σελίδες του καλλιτέχνη ή το podcast, να διαβάσετε από την αρχή ή να συνεχίσετε να ακούτε όπου τελείωσε η προεπισκόπηση.
  • Νέες ροές για να ανακαλύψετε στην αναζήτηση : Κάντε κύλιση προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να ανακαλύψετε σύντομα αποσπάσματα κομματιών από τα αγαπημένα σας είδη. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποθηκεύσετε το κομμάτι σε μια λίστα αναπαραγωγής, να ακολουθήσετε τον καλλιτέχνη ή να το μοιραστείτε με τους φίλους σας, όλα από ένα μέρος. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε σχετικά είδη χρησιμοποιώντας hashtags στη ροή για να ανακαλύψετε εύκολα νέα αγαπημένα. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε προεπισκόπηση κομματιών σε μερικές από τις αγαπημένες σας λίστες αναπαραγωγής.

Ως εκ τούτου, η νέα διεπαφή ανακοινώνεται, αλλά το Spotify δεν έχει ακόμη ανακοινώσει μια ακριβή ημερομηνία διαθεσιμότητας. Η υπηρεσία αρκείται να πει ότι θα εφαρμοστεί σταδιακά σε εφαρμογές iOS και Android κατά τη διάρκεια των εβδομάδων και των μηνών.