Η Γαλλία απαγορεύει το TikTok και τις «ψυχαγωγικές» εφαρμογές από τηλέφωνα δημοσίων υπαλλήλων ..και έρχεται η Ελλάδα

0

Η Γαλλία ακολουθεί άλλες χώρες και ανακοινώνει ότι θα απαγορεύσει τη χρήση του TikTok και άλλων αποκαλούμενων «ψυχαγωγικών» εφαρμογών (όπως το Netflix) στα επαγγελματικά τηλέφωνα 2,5 εκατομμυρίων κρατικών δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτές οι εφαρμογές παρουσιάζουν "κινδύνους όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την προστασία δεδομένων των δημοσίων υπαλλήλων και της διοίκησης" , εκτίμησε το περιβάλλον του υπουργού Δημοσίων Υπηρεσιών Stanislas Guerini, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα πολλών δυτικών ιδρυμάτων και κυβερνήσεων που έχουν ήδη απαγορεύσει ή περιορίσει την χρήση του TikTok σε συσκευές εργασίας.

Μεταξύ των πλέον απαγορευμένων εφαρμογών είναι το Candy Crush, το Netflix και το TikTok. Το Twitter έχει επίσης παραμεριστεί, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταρτίσει ενιαίο κατάλογο απαγορευμένων εφαρμογών.

Η απαγόρευση, που κοινοποιήθηκε στα διάφορα υπουργεία με οδηγία, τίθεται άμεσα σε ισχύ και δεν αφορά τα προσωπικά τηλέφωνα δημοσίων υπαλλήλων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μία από τις απαγορευμένες εφαρμογές για λόγους θεσμικής επικοινωνίας πρέπει να υποβάλουν αίτηση εξαίρεσης από το ψηφιακό τμήμα του υπουργείου τους. Σε περίπτωση παραβίασης της απαγόρευσης, δεν προβλέπεται σε αυτό το στάδιο ενιαίο σύστημα κυρώσεων. Τυχόν κυρώσεις θα πρέπει να αποφασιστούν σε διευθυντικό επίπεδο κάθε υπουργείου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή , οι κυβερνήσεις του Καναδά και της Βρετανίας , μεταξύ άλλων, και άλλοι οργανισμοί απαγόρευσαν πρόσφατα στους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν το TikTok στα τηλέφωνα εργασίας τους. Φοβούνται ότι η ByteDance, η κινεζική μητρική εταιρεία του κοινωνικού δικτύου, μοιράζεται δεδομένα χρηστών με την Κίνα κάτι που το TikTok πάντα αρνιόταν.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !