Είναι μια αναμφισβήτητα μια πολύ «πράσινη» ακολουθία που μόλις ολοκλήρωσε η Apple αυτό το Σαββατοκύριακο. Μετά από μια
αναφορά των «προμηθευτών» και μια δεύτερη πληρωμή 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ταμείο Επαναφοράς για την Απομάκρυνση Άνθρακα , η Apple ανακοινώνει ότι επιθυμεί τώρα οι μπαταρίες των προϊόντων της να κατασκευάζονται με 100% κοβάλτιο από κανάλια ανακύκλωσης.

Ενόψει των εκατοντάδων εκατομμυρίων συσκευών (iPhone, iPad, MacBook, AirPods, Apple Watch) και των συχνά φρικτών συνθηκών εξόρυξης (κυρίως από ορυχεία στο Κονγκό), αυτή η ανακοίνωση κάθε άλλο παρά ασήμαντη είναι. Η Apple θα γινόταν έτσι ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής τεχνολογίας που δεν θα περνούσε πλέον από αυτά τα πάντα επαίσχυντα κανάλια εξόρυξης .

Επομένως, ο στόχος της Apple είναι τόσο φιλόδοξος... όσο και επείγων: Η Apple στοχεύει πράγματι σε 100% ανακυκλωμένο κοβάλτιο έως το 2025, παρόλο που προς το παρόν μόνο το ένα τέταρτο του κοβαλτίου που χρησιμοποιείται προέρχεται από ανακύκλωση. Για άλλα υλικά, η προσπάθεια αποδίδει ήδη: το 73% των μαγνητών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα της Apple προέρχονται από την ανακύκλωση και ο κασσίτερος θα πρέπει να πάει από 38% σε 100% ανακυκλωμένα υλικά σε μόλις δύο χρόνια! Τελικά, το 20% όλων των εξαρτημάτων, από τη συσκευασία μέχρι το προϊόν, προέρχεται από τον τομέα της ανακύκλωσης. Δεν είναι ακόμα αρκετό, αλλά κανένας άλλος τεχνολογικός γίγαντας δεν τα καταφέρνει καλύτερα σήμερα.