Οι χρήστες της Apple είναι εξοικειωμένοι με
το AirDrop για γρήγορη και εύκολη μεταφορά ενός αρχείου μεταξύ iPhone, iPad ή Mac. Το Android έχει ένα αντίστοιχο, το οποίο ονομάζεται "Κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση". Σήμερα όμως, ένας προγραμματιστής αποκαλύπτει το NearDrop, μια εφαρμογή που μεταφέρει αρχεία μεταξύ τηλεφώνου Android και Mac

Υπάρχει ένας περιορισμός που πρέπει να λάβετε υπόψη: Το NearDrop σάς επιτρέπει να στείλετε ένα αρχείο από ένα τηλέφωνο Android σε Mac, αλλά όχι το αντίστροφο. Ο προγραμματιστής εξηγεί ότι δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει μια χειραγώγηση για να το πετύχει αυτό, αλλά ίσως θα έρθει με μια μελλοντική ενημέρωση. Επίσης, ορισμένοι χρήστες έπρεπε να ξεκινήσουν από την αρχή μερικές φορές για να λειτουργήσει πραγματικά.

Η συσκευή Mac και Android πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά. Επίσης, το Mac πρέπει να έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία "ορατή σε όλους", ώστε το τηλέφωνο να μπορεί να την εντοπίσει σωστά. Επιπλέον, πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι ειδοποιήσεις είναι ενεργοποιημένες στο Mac για NearDrop προκειμένου να αποδεχτείτε (ή να απορρίψετε) αρχεία.

Η εφαρμογή NearDrop είναι διαθέσιμη για λήψη στο GitHub . Ο προγραμματιστής διευκρινίζει ότι δεν είναι υπογεγραμμένο και δεν βρίσκεται στο Mac App Store επειδή δεν θέλει να πληρώσει τα 99 $ που ζητά η Apple από τους προγραμματιστές. Στην πραγματικότητα, πρέπει να περάσετε από το GitHub για τη λήψη.

Όσον αφορά τα Windows και το ChromeOS (λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές Chromebook), είναι ήδη δυνατό να επωφεληθείτε από την "Κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση" με συσκευές Android.