"Συνεχίζουμε να προσφέρουμε το Apple CarPlay και το Android Auto επειδή οι πελάτες εκτιμούν αυτή τη δυνατότητα που τους επιτρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση και να ελέγχουν τις εφαρμογές στο smartphone τους — ειδικά οι πελάτες μας EV, καθώς ορισμένα EV δεν προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες αυτήν τη στιγμή", δήλωσε εκπρόσωπος της Ford σύμφωνα με το 9 έως 5 Mac .

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η General Motors αποφάσισε να εγκαταλείψει το CarPlay, αλλά δεν είναι μόνη σε αυτή την ιστορία. Υπάρχει επίσης το Rivian που, για μια φορά, δεν υποστηρίζει το σύστημα της Apple από την αρχή. Ο διευθυντής, RJ Scaringe, εξήγησε ότι δεν ήθελε να εξαρτάται από μια τρίτη εταιρεία (την Apple στην προκειμένη περίπτωση) για το ενσωματωμένο λογισμικό των αυτοκινήτων του.

Υπάρχει επίσης η περίπτωση της Tesla, αλλά και εκεί η άρνηση υποστήριξης του CarPlay είναι πραγματικότητα από την πρώτη μέρα. Και δεν υπάρχουν ενδείξεις που να προτείνουν κάποια υποστήριξη στο εγγύς μέλλον.

Από μόνη της, η συνεχής υποστήριξη της Ford για το CarPlay δεν αποτελεί έκπληξη. Πράγματι, η Apple παρουσίασε τη νέα γενιά του CarPlay πέρυσι, η οποία θα είναι διαθέσιμη φέτος και η Ford είχε ανακοινωθεί ως ένας από τους συνεργάτες. Θα πρέπει να μάθουμε περισσότερα στο WWDC 2023 τον Ιούνιο .