Τι θα γινόταν αν μια μελλοντική θήκη φόρτισης AirPods είχε οθόνη αφής για τον έλεγχο της μουσικής; Η Apple έχει σκεφτεί αυτήν την ιδέα, μέχρι το σημείο να καταθέσει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η κατάθεση πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά αποκαλύφθηκε
δημόσια μόλις σήμερα .

Σε μια έκδοση, η Apple σχεδιάζει να ελέγχει το Apple Music μέσω της θήκης χρησιμοποιώντας μια χωρητική οθόνη αφής με γραφική διεπαφή, που επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει την αναπαραγωγή ήχου, να ρυθμίζει την ένταση, τα αγαπημένα τραγούδια και να αλληλεπιδρά με τη μουσική με άλλους τρόπους, χωρίς απαραίτητα να κοιτάζει την θήκη για να το κάνει. 

Η Apple συμμερίζεται επίσης την ιδέα ότι η θήκη αντιδρά σε συγκεκριμένες χειρονομίες, όπως πατήματα και σάρωση για πλοήγηση στο περιεχόμενο της οθόνης και επίκληση του Siri. Σε ένα σενάριο, ο κατασκευαστής περιγράφει πώς η συμπίεση της θήκης θα μπορούσε να αλλάξει τη λειτουργία ακρόασης των AirPods - πιθανώς αναφερόμενος στη λειτουργία ακύρωσης θορύβου και στη λειτουργία διαφάνειας.

Δεδομένου του τι περιλαμβάνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple, η θήκη AirPods θα μπορούσε να ενσωματώσει έναν επεξεργαστή και διάφορα τσιπ για να εμφανίζει πληροφορίες και να τις μεταδίδει σε άλλες συνδεδεμένες συσκευές, όπως ένα iPhone. Επιπλέον, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προτείνει κάποια αλληλεπίδραση με εφαρμογές iPhone, όπως τηλέφωνο, αλληλογραφία, μηνύματα, κάμερα και χάρτες.

Πότε θα δούμε αυτή τη θήκη AirPods με οθόνη για τον έλεγχο της μουσικής και άλλων στοιχείων; Δύσκολο να απαντηθεί αμέσως, ειδικά επειδή ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα προϊόν θα δει το φως της δημοσιότητας. Αλλά τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι εξετάζεται στην Apple.