Η εγγενής υποστήριξη για το Spotify στο HomePod έχει καθυστερήσει πολύ για τους συνδρομητές της υπηρεσίας ροής, αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμη, ενώ η Apple προσφέρει αυτή τη δυνατότητα από το 2020. Προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε.

Η εγγενής υποστήριξη θα επέτρεπε στον Spotify να ελέγχεται μέσω του HomePod χρησιμοποιώντας τh Siri. Μπορούμε να περιμένουμε αυτή τη λειτουργία τη μία ή την άλλη μέρα; Η πλατφόρμα είπε στον Mark Gurman ότι δεν υπήρξε «σημαντικός όγκος» κριτικής σχετικά με την έλλειψη υποστήριξης έξυπνων ηχείων της Apple. Στην πραγματικότητα, η υποστήριξη δεν είναι προτεραιότητα.

Στον κοινοτικό του ιστότοπο, το Spotify επιτρέπει στους χρήστες να υποβάλλουν αιτήματα και στη συνέχεια να ψηφίζουν. Η υποστήριξη για το HomePod έχει λάβει 5.849 ψήφους από το 2020, αλλά αυτό προφανώς δεν είναι αρκετό για να ωθήσει την ομάδα να αναπτύξει τη δυνατότητα.

Είναι αλήθεια ότι αυτή η επιλογή μπορεί να εκπλήξει όταν γνωρίζουμε ότι το Spotify κατηγόρησε την Apple για αντιανταγωνιστικές πρακτικές το 2019. Ήταν πολύ σοβαρό αφού υπάρχει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή . Στη συνέχεια, το Spotify απαρίθμησε αρκετά προβληματικά στοιχεία στα μάτια του, συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας εγγενούς υποστήριξης του HomePod. Η Apple άνοιξε το θέμα το 2020 , αλλά το Spotify αποφάσισε προφανώς να τραβήξει μια γραμμή κάτω από αυτό.

Στη διαδικασία, το Spotify διασφαλίζει ότι η υποστήριξη AirPlay 2 για την εφαρμογή iPhone και iPad θα είναι διαθέσιμη μια μέρα ή την άλλη. Η υπηρεσία ροής λέει ότι «παραμένει δεσμευμένη να υποστηρίξει το AirPlay 2 κάποια στιγμή στο μέλλον» και «είναι σε καλό δρόμο για να συμβεί τελικά αυτό» . Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για διαθεσιμότητα. Επίσης, αξίζει να θυμηθούμε ότι το Spotify μιλάει για την επερχόμενη υποστήριξη για το AirPlay 2 από το… 2021 .