Στη λίστα έχουν προστεθεί αρκετά αυτοκίνητα από το 2023 και το 2024. Η Apple προτείνει διαθεσιμότητα από σχεδόν 80 αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Citroën, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Lexus, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Toyota , Volkswagen και πολλά περισσότερα.

Η υποστήριξη σε περισσότερα από 800 οχήματα έρχεται καθώς η General Motors (GM) ανακοίνωσε τα  σχέδια της να μην προσφέρει πλέον το CarPlay σε μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα ( σε αντίθεση με τη Ford ). Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη δεδομένης της δημοτικότητας του ενσωματωμένου συστήματος της Apple. Σύμφωνα με ένα στατιστικό στοιχείο που κοινοποίησε η Apple στο WWDC 2022, το 79% των αγοραστών στις ΗΠΑ σχεδιάζει να αγοράσει μόνο ένα όχημα εξοπλισμένο με CarPlay. Η Apple ισχυρίστηκε επίσης ότι η πλατφόρμα της είναι διαθέσιμη στο 98% των οχημάτων που πωλούνται στη χώρα. "Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχετε όταν αγοράζετε ένα νέο όχημα ", δήλωσε η Apple.

Κατά τη διάρκεια του WWDC 2022, η Apple έδωσε μια προεπισκόπηση της νέας γενιάς του CarPlay , η οποία θα είναι πιο ολοκληρωμένη και θα υποστηρίζει διάφορους τύπους οθονών. Θα πρέπει να μάθουμε περισσότερα στο WWDC 2023 τον Ιούνιο . Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη φέτος, πιθανώς με το iOS 17.