Υπάρχει συγκεκριμένα η περίπτωση ενός μουσικού κομματιού που ονομάζεται Heart on my Sleeve , το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από κάποιον Ghostwriter. Αυτή η μουσική περιλαμβάνει τους Drake και The Weeknd, με το AI να κάνει ό,τι χρειάζεται για να ακούγεται σαν να τραγουδούν πραγματικά. Το τραγούδι άρχισε να απογειώνεται γρήγορα και κοινοποιήθηκε ευρέως στο TikTok, ενώ έφτασε τις 250.000 προβολές/ακρόαση στο YouTube. Στο Spotify, έλαβε 625.000 αναπαραγωγές και γρήγορα έφτασε το όριο των 100.000 παιχνιδιών στο SoundCloud.

Το τραγούδι στις διάφορες πλατφόρμες ροής δεν αναφέρει τα ονόματα των καλλιτεχνών των οποίων τα φωνητικά έχουν αναπαραχθεί. Από την άλλη, στο YouTube και στο TikTok αναφέρονται τα ονόματα των καλλιτεχνών. Η μουσική έχει αφαιρεθεί από τότε . Η Apple Music, η Deezer και η Tidal συμμετείχαν στο Spotify στην αφαίρεση του τραγουδιού.

Πριν από λίγες ημέρες, η Universal Music - μια από τις τρεις μεγαλύτερες δισκογραφικές στον κόσμο μαζί με τη Sony Music και τη Warner Music - έστειλε ένα προειδοποιητικό email σε πλατφόρμες ροής, λέγοντάς τους ότι η τεχνητή νοημοσύνη είχε χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κομματιών "χωρίς να λάβει άδεια ή καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους» . Στη συνέχεια η ομάδα απείλησε: «δεν θα διστάσουμε να λάβουμε μέτρα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας και των καλλιτεχνών μας» .