Ως έχει, η σύζευξη ενός Apple Watch είναι δυνατή μόνο με ένα iPhone. Αυτό μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία για όσους θέλουν ένα Apple Watch, αλλά δεν έχουν το τηλέφωνο για να το συνοδεύσουν. Αυτό τώρα θα αλλάξει με μελλοντικές ενημερώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Leaker Analyst941 , η Apple εργάζεται σε ενημερώσεις που θα επιτρέψουν στους χρήστες να αντιστοιχίσουν το Apple Watch τους με πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, iPad και Mac. Η Apple μπορεί να χρησιμοποιεί το iCloud για συγχρονισμό, ώστε οι συσκευές να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, όπως λειτουργεί με τα AirPods.

Μόλις το Apple Watch αντιστοιχιστεί με ένα iPhone, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα iPad συνδεδεμένο στο ίδιο Apple ID για την παρακολούθηση των προγραμμάτων προπόνησης Apple Fitness+. Οι χρήστες Mac μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το ρολόι τους για να ξεκλειδώσουν τον υπολογιστή τους, να ελέγξουν την ταυτότητα σε εφαρμογές, να προβάλουν κωδικούς πρόσβασης και να εξουσιοδοτήσουν ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Apple Pay. Σε κάθε περίπτωση όμως, το ρολόι πρέπει να έχει συνδεθεί με το iPhone για πρώτη φορά.

Η καινοτομία θα πρέπει πιθανώς να είναι διαθέσιμη με το iOS 17 , macOS 14 και watchOS 10 . Αλλά δεν είναι σίγουρο αν είναι έτοιμο από την αρχή, αφού είναι πιθανό η Apple να προσθέσει υποστήριξη αργότερα (με ενημερώσεις όπως το watchOS 10.1, το watchOS 10.2 κ.λπ.).