Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να γνωρίσουμε το πρώτο Apple Watch Ultra με οθόνη MicroLED. Σύμφωνα με τον αναλυτή Ross Young, το προϊόν έχει καθυστερήσει για το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Τον Ιανουάριο, ο αναλυτής Jeff Pu ανακοίνωσε ένα νέο Apple Watch Ultra με οθόνη MicroLED και μεγαλύτερη επιφάνεια από το τρέχον μοντέλο. Είχε αναφέρει άφιξη για το 2024. Το Bloomberg είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες με δικές του πηγές, αναφέροντας μια άφιξη στα τέλη του 2024.

Αλλά η κατάσταση έχει προφανώς εξελιχθεί, με τον Ross Young να ανακοινώνει σήμερα μια άφιξη όχι πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί από διάφορα προβλήματα σε επίπεδο ανάπτυξης, τα οποία θα εμπόδιζαν ένα προϊόν πραγματικά έτοιμο για την αγορά. «το επόμενο έτος.

Το Apple Watch χρησιμοποιεί επί του παρόντος οθόνη OLED και το έχει κάνει από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο μοντέλο το 2015. Τα πάνελ MicroLED προσφέρουν μια σειρά από βελτιώσεις σε σχέση με το OLED. Το MicroLED μπορεί να επιτύχει υψηλότερα επίπεδα φωτεινότητας και να παρέχει πιο σταθερά χρώματα. Η τεχνολογία είναι επίσης λιγότερο ευαίσθητη στο κάψιμο της οθόνης από την OLED. Επιπλέον, είναι πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικό, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια συσκευή όπως το Apple Watch προκειμένου να έχει καλύτερη αυτονομία.

Το Apple Watch Ultra αναμένεται να είναι η πρώτη συσκευή της Apple που θα υιοθετήσει οθόνη MicroLED, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει αυτήν την τεχνολογία στο iPhone και σε άλλες συσκευές στο μέλλον.