Το WWDC 2023 θα είναι σημαντικό με
την παρουσίαση των ακουστικών μικτής πραγματικότητας της Apple (Reality Pro) , καθώς και την ανακοίνωση των iOS 17, macOS 14, watchOS 10 και tvOS 17. Ο Mark Gurman του Bloomberg μας  αποκαλύπτει (λίγες) λεπτομέρειες σχετικά με ενημερώσεις.

Το iOS 17 είναι η ενημέρωση που θα ενδιαφέρει περισσότερο τον κόσμο, δεδομένου ότι αφορά κατόχους iPhone και iPad. Ο Gurman εξηγεί ότι το iOS 17 «θα κάνει πάταγο πέρα ​​από το ίδιο το WWDC », ειδικά με την υποστήριξη sideloading. Ήταν ήδη αναμενόμενο και τώρα επιβεβαιώνεται λίγο περισσότερο.

Στην περίπτωση του iOS, το sideloading θα επιτρέψει στους χρήστες να εγκαταστήσουν εφαρμογές σε iPhone και iPad χωρίς να περάσουν από το App Store. Θα εξακολουθεί να είναι δυνατή η χρήση του App Store, αλλά δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική. Όσοι επιθυμούν θα μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές από εναλλακτικά App Stores ή από το Διαδίκτυο. Η στήριξη αυτή θα αφορά τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί μια νέα οδηγία (ενεργή από το 2024) επιβάλλει άνοιγμα στο θέμα της διανομής εφαρμογών για κινητά.

Ο Gurman αναφέρει επίσης το watchOS 10, το οποίο ανακοινώνει ως μια μεγάλη ενημέρωση για το Apple Watch. Μιλάει συγκεκριμένα για νέα διεπαφή, αλλά δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Αντίθετα, το macOS 14 δεν θα ήταν μια μεγάλη ενημέρωση, όπως και το tvOS 17.

Το WWDC 2023 θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου . Η κεντρική ομιλία με τις κύριες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου.