Η Apple είχε χρησιμοποιήσει δύο τεχνολογίες διαφορετικών γενεών για τις οθόνες OLED του iPhone 14. Μόνο το iPhone 14 Pro είχε το δικαίωμα στις πιο πρόσφατες οθόνες. Με το iPhone 15, όλα τα μοντέλα θα στεγάζονται στο ίδιο σχέδιό.

Η Elec αναφέρει ότι για τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus, η Apple χρησιμοποίησε την τεχνολογία οθόνης OLED της Samsung που ονομάζεται M11. Για τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro, ήταν η τεχνολογία M12, η ​​οποία ήταν η πιο πρόσφατη. Με το iPhone 15s, όλα τα μοντέλα θα βασίζονται στην τεχνολογία M12. Η Samsung θα το χρησιμοποιήσει επίσης για το μελλοντικό αναδιπλούμενο smartphone Galaxy Z Fold 5.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι θα υπάρχουν διαφορές μεταξύ των μοντέλων Pro και μη. Το iPhone 15 Pro θα έχει το δικαίωμα σε ένα πάνελ LTPO, το οποίο θα επιτρέψει συγκεκριμένα να έχει ProMotion, δηλαδή τον μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης μεταξύ 1 Hz και 120 Hz. Επίσης, θα βρούμε ξανά τη λειτουργία της οθόνης πάντα ενεργής ( Always On Οθόνη) για να έχετε πάντα πληροφορίες στην οθόνη κλειδώματος. Τα μοντέλα που δεν είναι Pro δεν θα έχουν κανένα από τα δύο.

Τι γίνεται με το μέλλον; Η Samsung ετοιμάζει την τεχνολογία M13, για την ίδια και για άλλους κατασκευαστές smartphone, αλλά η Apple προφανώς δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσει και θα πάει απευθείας στην έκδοση M14 με το iPhone 16s να έχει προγραμματιστεί για το 2024.

Στη διαδικασία, το The Elec άδραξε την ευκαιρία για να υποδείξει ότι η Samsung θα πρέπει να ανακτήσει την παραγωγή οθονών OLED για το iPhone 15 που αρχικά προοριζόταν για την BOE. Ο κινεζικός όμιλος αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες γύρω από το Dynamic Island , κάτι που ώθησε την Apple να χωρίσει μαζί του κατά την κυκλοφορία .