Το MacBook Air 15 ιντσών δεν είναι μακριά, αλλά ποιος θα είναι ο επεξεργαστής του; Θα ειναι το τσιπ M2 και όχι το M3. Η πληροφορία
είχε ήδη προταθεί πριν λίγες μέρες και είναι ξανά σήμερα στην επικαιρότητα.

Ο κορεάτης πληροφοριοδότης Eyes1122 ισχυρίζεται ότι η Apple πήρε την απόφαση να χρησιμοποιήσει το τσιπ M2 της στο MacBook Air 15 ιντσών. Έτσι, αυτό το μοντέλο θα έχει τον ίδιο επεξεργαστή με το MacBook Air 13 ιντσών. Το τελευταίο μοντέλο κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2022 .

Τον περασμένο μήνα, μάθαμε ότι η Apple είχε αναστείλει προσωρινά την παραγωγή των τσιπ M2 της στις αρχές του 2023, εν μέρει επειδή οι πωλήσεις Mac σημείωσαν σημαντική πτώση (-40%) . Έκτοτε, η παραγωγή ξεκίνησε ξανά, αλλά ήταν μόνο ο μισός όγκος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αυτό το στοιχείο και άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών της αγοράς και των προσαρμογών του αποθέματος, θα ωθούσαν την Apple να χρησιμοποιήσει το τσιπ M2 για το MacBook Air 15 ιντσών. Η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του φορητού υπολογιστή δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά φαίνεται ότι είναι θέμα εβδομάδων. Είναι πιθανό η Apple να περιμένει μέχρι το WWDC τον Ιούνιο για να αποκαλύψει επίσημα τη νέα της μηχανή.

Τι γίνεται λοιπόν με το τσιπ M3; Προφανώς θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικούς ακόμη μήνες πριν ανακαλύψουμε τον πρώτο Mac που θα στείλει τον επεξεργαστή. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η γενιά θα έχει την ιδιαιτερότητα να έχει χάραξη στα 3 nm , έναντι των 5 nm σήμερα. Αυτό θα βελτιώσει τη γενική απόδοση, ενώ θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, κάτι που θα είναι θετικό για την αυτονομία.