Το watchOS 10 θα περιλαμβάνει υποστήριξη για widget ως «βασικό μέρος» της διεπαφής Apple Watch, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg . Περιγράφει τη νέα σχεδίαση ότι θυμίζει το ρολόι την Siri και μοιάζει με στοίβες γραφικών στοιχείων, μια δυνατότητα που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή σε iPhone και iPad.

Ο στόχος είναι να επιτραπεί στους χρήστες να περνούν μέσω μιας σειράς διαφορετικών γραφικών στοιχείων —για παρακολούθηση δραστηριότητας, καιρικές συνθήκες, δείκτες μετοχών, ραντεβού ημερολογίου και άλλα παρόμοια — αντί να εκκινούν εφαρμογές. Η νέα διεπαφή θα είναι διαθέσιμη ως επικάλυψη σε οποιοδήποτε ρολόι. Με αυτόν τον νέο σχεδιασμό, η Apple θέλει να επιτρέψει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες πιο γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουν αποκλειστικές εφαρμογές. 

Θα πρέπει επίσης να περιμένουμε αλλαγές στις ενέργειες που εκτελούνται όταν πατάμε τα κουμπιά του Apple Watch. Στην τρέχουσα έκδοση του watchOS, πατώντας το Digital Crown (δηλαδή τον τροχό) αποκτάτε πρόσβαση στην αρχική οθόνη του Apple Watch. Με το watchOS 10, η Apple δοκιμάζει τη δυνατότητα ανοίγματος της νέας διεπαφής widget πατώντας το κουμπί. 

Αυτή η απόφαση θα ήταν μια παραδοχή ότι μια εμπειρία εφαρμογής που μοιάζει με το iPhone δεν έχει πάντα νόημα σε ένα ρολόι, καθώς οι εφαρμογές για το Apple Watch δυσκολεύονται να υιοθετηθούν από τους χρήστες. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια αξιοσημείωτη απόκλιση από την εμπειρία με επίκεντρο την εφαρμογή στην οποία έχουν συνηθίσει οι χρήστες του Apple Watch, η Apple μπορεί να κάνει τη νέα διεπαφή προαιρετική.