Επτά κρυφές εφαρμογές του iPhone που ίσως δεν ήξερες ότι υπάρχουν

0

Το iPhone σας έχει κρυφές εφαρμογές που λειτουργούν στο παρασκήνιο για να φιλτράρουν μηνύματα SMS, να εμπιστεύονται υπολογιστές, να αντιμετωπίζουν πληρωμές, να δοκιμάζουν διαφημίσεις και να εκτελούν άλλες ενέργειες. Δεν θα βρείτε κανένα εικονίδιο από αυτά στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών σας, αλλά υπάρχουν κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκλειδώσετε και να χρησιμοποιήσετε ορισμένες από αυτές τις μυστικές εφαρμογές.

Το Siri είναι τεχνικά μια εφαρμογή, όπως και το Setup (το οποίο ρυθμίζει το iPhone μετά από επαναφορά), το Screen Time (που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τη χρήση του iPhone σας) και το Spotlight (το εργαλείο αναζήτησης στην αρχική οθόνη σας) — αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ήδη πώς να τα χρησιμοποιήσετε. Άλλες εφαρμογές που πιθανότατα έχετε χρησιμοποιήσει και δεν μοιάζουν με εφαρμογές περιλαμβάνουν το Batteries, το πρόγραμμα εγκατάστασης γραμματοσειρών, το Game Center και τα Animoji Stickers.

Οι πραγματικά κρυμμένες εφαρμογές είναι αυτές που μπορεί να μην βρείτε ποτέ αν δεν ξέρατε πού να ψάξετε, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των παρακάτω.

Εφαρμογή 1 Τηλεχειριστήριο Apple TV

Η Apple έχει συμπεριλάβει ένα τηλεχειριστήριο Apple TV στο Κέντρο Ελέγχου . Με αυτό, μπορείτε να ελέγξετε οποιαδήποτε Apple TV που κατασκευάζεται από το 2012 και οποιαδήποτε έξυπνη τηλεόραση συμβατή με AirPlay. Για παράδειγμα, το Apple TV Remote θα λειτουργήσει εάν έχετε εγκαταστήσει μια τηλεόραση Roku με Roku OS 9.4 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Αφού ανοίξετε το Κέντρο Ελέγχου και πατήσετε το κουμπί τηλεχειριστηρίου, θα ανοίξει το τηλεχειριστήριο της Apple TV και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε τα επίπεδα έντασης ήχου, να πλοηγηθείτε στα μενού, να παίξετε και να θέσετε σε παύση πολυμέσων, να αλλάξετε κανάλια, να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις, να πληκτρολογήσετε σε ένα πληκτρολόγιο, να χρησιμοποιήσετε το Siri και ελέγξτε άλλα βασικά πράγματα.

Εξακολουθεί να είναι κρυμμένο παντού στο iPhone σας πέρα ​​από το Κέντρο Ελέγχου, αλλά στο iOS 16.0 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση χρησιμοποιώντας το σχήμα URL του τηλεχειριστηρίου , tvremote:// , για να το ανοίξετε όπως κάθε άλλη εφαρμογή. Προσθέστε τη συντόμευση στην Αρχική οθόνη σας ως εφαρμογή και μπορείτε να την ανοίξετε από την Αρχική οθόνη, τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών, την Αναζήτηση Spotlight και τη Siri. Θα μπορούσατε ακόμη και να αφαιρέσετε το τηλεχειριστήριο Apple TV από το Κέντρο Ελέγχου, εάν δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά από εκεί. 

App 2 Code Scanner

Η εφαρμογή Κάμερα στο iPhone σας μπορεί να σαρώσει κωδικούς QR χωρίς πρόβλημα και είναι εύκολο να ανοίξετε συνδέσμους ιστού στο Safari , να προσθέσετε κάποιον στις Επαφές, να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi και οτιδήποτε άλλο μπορεί να κάνει ένας κωδικός γρήγορης απόκρισης. Λειτουργεί επίσης καλά με τους κωδικούς App Clip, οι οποίοι ανοίγουν το αντίστοιχο App Clip.

Ωστόσο, ένα άλλο εργαλείο για τη σάρωση κωδικών QR ονομάζεται Code Scanner , και ανοίγει αυτόματα τις διευθύνσεις URL χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης εντός εφαρμογής, ώστε να μπορείτε να κλείσετε την ιστοσελίδα και να επιστρέψετε αμέσως στη σάρωση. Μερικές φορές οι ενσωματωμένες διευθύνσεις URL θα σας μεταφέρουν στο Safari ή σε μια εφαρμογή τρίτου μέρους, ανάλογα με τη σχεδίαση του κώδικα QR, αλλά οι περισσότεροι σύνδεσμοι ιστού ανοίγουν μέσα στο Code Scanner.

Το UI του Code Scanner είναι πιο ανεπτυγμένο από την ενσωμάτωσή του στην εφαρμογή Κάμερα. Για παράδειγμα, όταν σαρώνετε έναν κώδικα κλιπ εφαρμογής στην Κάμερα, λαμβάνετε έναν μικροσκοπικό σύνδεσμο για να πατήσετε για να ανοίξετε το Κλιπ εφαρμογής. Το Code Scanner εμφανίζει μια καθαρή κινούμενη εικόνα όταν σαρώνει τον κώδικα του App Clip και, στη συνέχεια, ανοίγει το App Clip δεξιά προς τα επάνω.

Το Code Scanner μπορεί να προστεθεί ως στοιχείο ελέγχου στο Κέντρο Ελέγχου σας και μπορείτε επίσης να το βρείτε μέσω της Αναζήτησης από την Αρχική οθόνη σας. Μπορείτε ακόμη και να ζητήσετε από τη Siri να "ανοίξει τον σαρωτή κώδικα". Ωστόσο, δεν μπορείτε να το προσθέσετε στην Αρχική οθόνη σας, δεν έχει προτιμήσεις στις Ρυθμίσεις και λείπει από τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών.  

Εφαρμογή 3 ...Κέντρο εκτύπωσης

Το iPhone σας είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία AirPrint και το Print Center είναι η εφαρμογή που κάνει όλη τη δουλειά. Σε αντίθεση με την παραπάνω εφαρμογή, δεν υπάρχει τρόπος να ανοίξετε απευθείας το Print Center, αλλά μπορείτε να το ανοίξετε από το App Switcher εάν μια εργασία εκτύπωσης βρίσκεται στην ουρά ή στη μέση της εκτύπωσης.

Για να βρείτε το Print Center, επιλέξτε "Print" από το κοινόχρηστο φύλλο σε ένα έγγραφο, εικόνα ή άλλο εκτυπώσιμο αρχείο, επιλέξτε τις ρυθμίσεις εκτύπωσης και πατήστε "Print".

Κάθε φορά που ξεκινά ο εκτυπωτής, μπορείτε να ανοίξετε το App Switcher και θα δείτε το Print Center. αγγίξτε το για να το ανοίξετε. Θα δείτε μια λίστα με όλες τις εργασίες εκτύπωσης στην ουρά στην εφαρμογή και μπορείτε να πατήσετε κάθε μία για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν ή να ακυρώσετε την εκτύπωση. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες εκτύπωσης, η σελίδα παραγγελίας αναφέρει "Δεν αναμένονται έγγραφα".  


Εφαρμογή 4 ..Διαγνωστικά

Όταν πληκτρολογείτε το σχήμα URL diags:// ή diagnostics:// στο Safari και πατάτε να ανοίξει, θα ανοίξετε την εφαρμογή Diagnostics, την οποία η Apple χρησιμοποιεί για να διαβάσει δεδομένα διαγνωστικών για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζετε με το iPhone σας . Ωστόσο, χωρίς έναν αριθμό εισιτηρίου από την Apple για να τοποθετήσετε μετά το σχήμα URL, δεν θα σας ειναι χρήσιμο. 

Υπάρχει επίσης ένας άλλος τρόπος για να ανοίξετε τα Διαγνωστικά. Πρώτα, απενεργοποιήστε το iPhone σας και, στη συνέχεια, συνδέστε το σε μια πηγή τροφοδοσίας. Αμέσως μετά, κρατήστε πατημένα και τα δύο κουμπιά έντασης μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple στην οθόνη. Λίγο μετά από αυτό, θα ανοίξει το Diagnostics, όπου μπορείτε να "Έναρξη διαγνωστικών". Είναι παρόμοιο με το εργαλείο Diagnostics που είναι διαθέσιμο σε Mac , αλλά δεν θα εκτελέσει καμία δοκιμή χωρίς να το ζητήσει πρώτα η Apple.

Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί πληροφοριών (i) για να προβάλετε τον σειριακό αριθμό, το MEID και το IMEI του iPhone σας, αλλά αυτές είναι όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες στις Ρυθμίσεις –> Γενικά –> Πληροφορίες.  

Εφαρμογή 5 Δοκιμή πεδίου

Υπάρχουν πολλοί μυστικοί κωδικοί κλήσης με τους οποίους μπορείτε να παίξετε στο iPhone σας, αλλά μόνο ένας ανοίγει μια κρυφή εφαρμογή που ονομάζεται " Field Test ". Ο κύριος λόγος για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μυστική εφαρμογή είναι να ελέγξετε την ισχύ κινητής λήψης του iPhone σας σε αριθμητικά ψηφία dBm (decibel-milliwatts) αντί για γραμμές σήματος στη γραμμή κατάστασης. Για να ανοίξετε την εφαρμογή Field Test, πληκτρολογήστε *3001#12345#* στην εφαρμογή Phone και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί κλήσης.

Λειτουργία δοκιμής πεδίου σε iOS 14 (αριστερά), iOS 15 (μέση) και iOS 16 (δεξιά).

Εφαρμογή 6 .. Βοηθός σχολίων

Εάν εγκαταστήσετε μια δημόσια έκδοση beta ή beta για προγραμματιστές του iOS στο iPhone σας, θα ξεκλειδώσετε μια κρυφή εφαρμογή που ονομάζεται Βοηθός σχολίων. Οι συμμετέχοντες σε έκδοση beta χρησιμοποιούν το εργαλείο για να υποβάλουν λεπτομερείς αναφορές των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με το λογισμικό, κάτι που βοηθά την Apple να το προετοιμάσει για την πρώτη στιγμή. Αλλά δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια έκδοση beta για να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο σχολίων.

Με το applefeedback:// σχήμα URL , που χρησιμοποιείται από ένα Safari ή άλλο πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή μέσω μιας συντόμευσης , μπορείτε να ανοίξετε το Feedback Assistant. Στη συνέχεια, θα συνδέεστε χρησιμοποιώντας το Apple ID σας και θα υποβάλλετε σχόλια που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Apple για τη βελτίωση του iOS και του iPadOS. Το σχήμα URL φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος πρόσβασης στην εφαρμογή χωρίς να εκτελείτε μια έκδοση beta του iOS, επομένως δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Βοηθό σχολίων από την Αρχική οθόνη, τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών, την Αναζήτηση ή το Siri. 

Εφαρμογή 7 ..Ρυθμίσεις λογαριασμού

Ενώ υπάρχουν πολλά μέρη στο iOS για πρόσβαση στις Ρυθμίσεις του λογαριασμού σας Apple, μπορείτε να τα ανοίξετε από το Safari ή άλλο πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή μέσω μιας συντόμευσης με το itms-ui:// σχήμα URL . Θα ανοίξει ένα παράθυρο τρόπου λειτουργίας στην εφαρμογή στην οποία βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή, απαιτώντας από εσάς να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Apple χρησιμοποιώντας το Face ID, το Touch ID ή τα διαπιστευτήριά σας. Μπορείτε να διαχειριστείτε πληρωμές, αξιολογήσεις και κριτικές, συνδρομές, αγορές και πολλά άλλα.  

 


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν περισσότερες κρυφές εφαρμογές από αυτές, αλλά πολλές είναι απρόσιτες χρησιμοποιώντας σχήματα URL και άλλα κόλπα.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !