Οι χρήστες των iPhone θα δουν ένα banner "Early Access" για το Apple Pay Later στην εφαρμογή Cards (Πορτοφόλι) εάν το επιλέξουν και θα σταλεί ένα μήνυμα στη διεύθυνση email τους (αυτή στον λογαριασμό Apple). Δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος επιβολής μιας πρόσκλησης, αλλά όσοι θέλουν να δοκιμάσουν το Apple Pay Later πρέπει να ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, να είναι 18 ετών και άνω και να ενημερώσουν το iPhone τους σε iOS 16.4 ή νεότερη έκδοση.

Το Apple Pay Later επιτρέπει στους χρήστες να χωρίσουν τις αγορές τους σε τέσσερις πληρωμές, κατανεμημένες σε έξι εβδομάδες. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να παρακολουθούν, να διαχειρίζονται και να εξοφλούν τα δάνειά τους σε ένα βολικό μέρος στην εφαρμογή Κάρτες (Πορτοφόλι). Μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δάνεια από 50 $ έως 1.000 $, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές στο διαδίκτυο και σε εφαρμογές iPhone και iPad από εμπόρους που δέχονται Apple Pay.

Επίσης, η διαχείριση της υπηρεσίας γίνεται από την Apple και όχι από τράπεζα. Αυτή είναι η Apple Financing, μια θυγατρική που είναι υπεύθυνη για την αναφορά πιστώσεων και τη δημιουργία δανείων. Η Apple Financing σχεδιάζει να αναφέρει τα δάνεια Apple Pay Later σε πρακτορεία αναφοράς πιστώσεων των ΗΠΑ από αυτό το φθινόπωρο, ώστε να μπορούν να ληφθούν υπόψη στα συνολικά οικονομικά προφίλ των χρηστών και να βοηθήσουν στην προώθηση του υπεύθυνου δανεισμού τόσο για τον δανειστή όσο και για τον δανειολήπτη.