AirTag για (απόπειρα) περιορισμού της κλοπής αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κλοπές αυτοκινήτων στη Νέα Υόρκη έχουν αυξηθεί κατά 13% από την αρχή του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι αξιωματούχοι της πόλης ελπίζουν ότι περισσότεροι πολίτες τοποθετώντας διακριτικά AirTag στα αυτοκίνητά τους θα βοηθήσει στην αποτροπή των κλεφτών, καθώς ο ιχνηλάτης της Apple θα έκανε το αυτοκίνητο εύκολα ανιχνεύσιμο στον ιδιοκτήτη του. Η Νέα Υόρκη θα συγκεντρώσει τις περισσότερες δωρεές AirTags στο Μπρονξ, όπου αυξήθηκαν κατά 24% από έτος μέχρι σήμερα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Αυτή η απλή συσκευή, αυτό το απλό AirTag, κρυμμένο σε ένα αυτοκίνητο χωρίς να το ξέρει κανείς, είναι ένα εξαιρετικό μέσο παρακολούθησης», ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου είπε . «Είναι εύκολο να το παρακολουθήσεις. Μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται το όχημα» .

«Το τηλέφωνό σας θα ειδοποιηθεί. Γνωρίζετε ότι κάποιος που δεν πρέπει να είναι στο αυτοκίνητό σας είναι μέσα σε αυτό ή/και έχει κλαπεί. Καλείτε το 911 όσο πιο γρήγορα μπορείτε », προσθέτει ο John Chell, Επικεφαλής του NYPD Patrol. «Και λέτε στους αρμόδιους αξιωματικούς «έχω AirTag» και για αυτό έφτιαξαν ένα σύστημα σύλληψης σε όλη την πόλη » .

Ο κλέφτης μπορεί να προειδοποιηθεί

Το σχέδιο της Νέας Υόρκης να χρησιμοποιήσει το AirTags για να αποτρέψει την κλοπή αυτοκινήτου έχει ορισμένες αδυναμίες. Για παράδειγμα, το AirTag έχει σχεδιαστεί για να εκπέμπει αυτόματα έναν ήχο αφού αποχωριστεί από τον ιδιοκτήτη του μέσα σε διάστημα οκτώ ωρών και 24 ωρών. Όταν ένα AirTag αναπαράγει αυτόματα έναν ήχο, το iOS εμφανίζει επίσης μια ειδοποίηση σε κοντινά iPhone. Παρόλο που οι αρχές ενθαρρύνουν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να τοποθετούν τα AirTag σε μια διακριτική τοποθεσία, η ειδοποίηση ήχου και iPhone θα κάνει τελικά τους κλέφτες να αντιληφθούν ότι παρακολουθούνται.