Ο Leaker Analyst941 μοιράστηκε αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με το iOS 17 και άλλα προϊόντα της Apple, όπως το iPhone 15 , τις τελευταίες εβδομάδες. Είχε επίσης αποκαλύψει λεπτομέρειες για το Dynamic Island του iPhone 14 Pro πριν από την επισημοποίηση από την Apple. Η Apple έχει καταλάβει ότι ένας υπάλληλος μοιραζόταν πληροφορίες από το εξωτερικό και φυσικά δεν είναι εξουσιοδοτημένο και βρήκε τον τυφλοπόντικα.

Η Apple βρήκε την πηγή ενός υπεύθυνου για τις διαρροές

Ο Analyst941 έκλεισε τον λογαριασμό του στο Twitter και δημοσίευσε ένα μήνυμα στα φόρουμ του MacRumors   (δημοσίευσε στο Twitter):

Αυτό είναι το τελευταίο μου μήνυμα προς όλους.

Δεν θα είμαι εδώ σεε λίγο, αλλά σου αξίζει ένα σωστό αντίο. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε πολλές λεπτομέρειες μόνο λόγω της νομιμότητας των πραγμάτων - αλλά μια ρύθμιση πολλών βημάτων είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση της αδερφής μου από την Apple και δυστυχώς φοβάμαι ότι στη συνέχεια θα ασκηθεί νομική αγωγή εναντίον και των δύο μας, ξεχωριστά .

Όπως μπορούμε να δούμε, η πηγή του δεν ήταν άλλη από την αδερφή του, υπάλληλο της Apple. Δεν διευκρινίζεται ποια ήταν η θέση της. Λέει, ωστόσο, ότι η πρόσφατη διαρροή του σχετικά με το Final Cut Pro και το Logic Pro στο iPad φαίνεται ότι βοήθησε την Apple να βρει τον τυφλοπόντικα. Ο πληροφοριοδότης είχε αναφέρει τις δύο εφαρμογές με κυκλοφορία για το 2024 όσον αφορά το Final Cut Pro και το 2025 για το Logic Pro. Τυχαίνει μάλιστα ότι η Apple ανακοίνωσε τις δύο εφαρμογές χθες και θα είναι διαθέσιμες για λήψη από τις 23 Μαΐου.

Φαίνεται ότι ένα στέλεχος της Apple σκόπιμα έδωσε στην υπάλληλο μια ψεύτικη ημερομηνία για να δει αν θα τη μοιραζόταν με τον αδερφό της. Το έκανε και η Analyst941 διέρρευσε την είδηση στο Twitter.

Είναι πιθανό η υπάλληλος να ήταν στην ομάδα λογισμικού. Πράγματι, αρκετές διαρροές αφορούσαν το iOS 17, το watchOS 10 και άλλα. Υπήρξαν επίσης διαρροές για το iPhone 15, όπως το κουμπί Action. Αλλά αυτή η διαρροή πιθανότατα σχετίζεται με το γεγονός ότι η λειτουργία πρέπει να αναπτυχθεί σε επίπεδο iOS ώστε το κουμπί Action να μπορεί να έχει πολλές ενέργειες ανάλογα με το πώς πατιέται. Και ποιος λέει ότι πρέπει να αναπτυχθεί η λειτουργικότητα,  το λέει η ομάδα που είναι υπεύθυνη για το λογισμικό.