Η Apple προσφέρει σήμερα μια ενημέρωση στο Shazam με υποστήριξη για το Apple Music Clasical, την εφαρμογή που ειναι αφιερωμένη στην κλασική μουσική.

Δείτε τι λέει η Apple στις σημειώσεις για την ενημέρωση Shazam στο App Store :

Από το Shazam, ανοίξτε κομμάτια κλασικής μουσικής στο Apple Music Classical. Shazam ή αναζητήστε έναν τίτλο και πατήστε το εικονίδιο μενού και μετά "Άνοιγμα σε Κλασική".

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple ανακοίνωσε την εξαγορά της Shazam τον Δεκέμβριο του 2017 για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια. Ο κατασκευαστής iPhone έπρεπε να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 για να εγκριθεί για την εξαγορά και να γίνει ο νέος κάτοχος της εφαρμογής αναγνώρισης μουσικής.

Από την πλευρά του, το Apple Music Classical είναι διαθέσιμο για λήψη από τις 28 Μαρτίου . Όπως υποδηλώνει το όνομα, η εφαρμογή εστιάζει στην κλασική μουσική. Γιατί μια ξεχωριστή εφαρμογή αντί για την ενσωμάτωση των τραγουδιών στην κύρια εφαρμογή; Γιατί υπάρχουν πολλά δεδομένα που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν ψάχνουμε για αυτήν ή την άλλη κλασική μουσική. Αυτό δεν είναι απαραίτητο για την τρέχουσα μουσική, όπου το απλό γεγονός της αναζήτησης καλλιτέχνη και το όνομα ενός κομματιού είναι αρκετό.

Το Apple Music Classic βοηθά επίσης τους αρχάριους να ξεκινήσουν με το είδος με εκατοντάδες λίστες αναπαραγωγής, βιογραφίες συνθετών και λεπτομερείς οδηγούς για πολλά βασικά έργα. Και καλά νέα: δεν είναι μια ξεχωριστή συνδρομή. Όποιος έχει ενεργή συνδρομή στο Apple Music μπορεί να κατεβάσει και να χρησιμοποιήσει το Apple Music Classical.