Η εταιρεία κυκλοφόρησε το iOS 16.4.1 στις 7 Απριλίου . Αυτή ήταν μια μικρή ενημέρωση όσον αφορά τις αλλαγές, εδώ είναι οι σημειώσεις που κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα:

  • Τα emoji των χεριών που μεγαλώνουν προς τη μία ή την άλλη πλευρά δεν ήταν διαθέσιμα σε διαφορετικούς τόνους δέρματος.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Siri δεν ανταποκρινόταν σε εντολές.

Από την άλλη πλευρά, ήταν σημαντικό από πλευράς ασφάλειας, καθώς έκλεισε δύο ελαττώματα που είχαν ήδη εκμεταλλευτεί οι χάκερ . Με το πρώτο, μια εφαρμογή θα μπορούσε να εκτελεί αυθαίρετο κώδικα με δικαιώματα πυρήνα. Διορθώθηκε ένα πρόβλημα εγγραφής εκτός ορίων με βελτιωμένη επικύρωση εισόδου. Όσο για το δεύτερο, η επεξεργασία κακόβουλου περιεχομένου Ιστού θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα. Διορθώθηκε ένα πρόβλημα χωρίς χρήση με καλύτερη διαχείριση μνήμης.

Μέχρι σήμερα, η μόνη έκδοση που μπορεί να εγκατασταθεί είναι το iOS 16.5. Κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα με μερικές διορθώσεις και την προσθήκη μιας ταπετσαρίας Celebration Pride. Διορθώνει επίσης 39 ευπάθειες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων τριών που έχουν ήδη εκμεταλλευτεί από χάκερ .

Από την πλευρά του, το iOS 15.7.5 είναι διαθέσιμο από τις 10 Απριλίου για συσκευές που δεν υποστηρίζουν iOS 16. Έχει κλείσει τα ίδια τρωτά σημεία ασφαλείας με το iOS 16.4.1.