Από το 2019, η Apple έχει προσφέρει τους νέους χάρτες στην εφαρμογή Χαρτών της που έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ πιο λεπτομερείς από την πρώτη έκδοση. Το «πρόβλημα» είναι ότι πρόκειται για μια σταδιακή ανάπτυξη, από περιοχή προς περιοχή. Οι επόμενοι που θα τους έχουν τώρα θα είναι η Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και η Σλοβακία.

Η Apple έχει αρχίσει να δοκιμάζει τους νέους χάρτες στους Χάρτες με επιλεγμένους χρήστες στην Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και τη Σλοβακία, σύμφωνα με τον Justin O'Beirne , ειδικό των εφαρμογών της Apple που παρακολουθεί την κυκλοφορία. Αυτή είναι η 19η φορά που η Apple προσφέρει την ολοκαίνουργια χαρτογραφία, η οποία παρουσιάζει τόσο πολύ πιο ακριβείς λεπτομέρειες (για δρόμους, κτίρια, βλάστηση, πάρκα κ.λπ.) όσο και βελτιωμένη πλοήγηση.

Με βάση τις προηγούμενες δοκιμές της Apple σε άλλες περιοχές, η διαθεσιμότητα για όλους θα γίνει πραγματικότητα κάποια στιγμή τον Ιούνιο του 2023. Πράγματι, η φάση δοκιμών είναι συνήθως περίπου μερικές εβδομάδες.

Υπήρξε ήδη η άφιξη νέων χαρτών στους Χάρτες το 2023. Αυτό αφορούσε αρχικά τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία τον Μάρτιο . Και τον Απρίλιο , ήταν διαθέσιμο στην Αυστρία, την Κροατία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβενία.